Tar ansvaret og truer Danmark, Italia og Norge

En gruppe som som kaller seg «Den hemmelige organisasjonen av al-Qaida i Europa» har påtatt seg ansvaret for angrepene i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En gruppe som som kaller seg «Den hemmelige organisasjonen av al-Qaida i Europa» har påtatt seg ansvaret for angrepene i London.

Gruppa skriver at eksplosjonene er hevn for Storbritannias engasjement i Irak og Afghanistan.

Samtidig truer de med at Danmark og Italia er neste mål på lista.

Meldingen er postert på en islamistisk hjemmeside, melder Der Spiegel Magazine i Berlin.

«Vi fortsetter med å advare myndighetene i Danmark og Italia og alle korsfarerland at de vil motta samme straff hvis de ikke trekker ut troppene sine fra Irak og Afghanistan».

Norge har 369 soldater i ISAF-styrken i Afghanistan, og må således betraktes som et av landene gruppen truer i sin melding.

Dette er meldingen

«Gled dere, islamistiske nasjoner. Gled dere, den arabiske verden. Tiden har kommet for hevn mot den sionistiske korsfarerstyrte Storbritannia som svar på massakrene Storbritannia begikk i Irak og Afghanistan.»

OVER 150 SKADD:  Omfanget av terrorangrepet mot London i dag tidlig begynner nå å bli klart. Det rapporteres om mange døde og at over 150 ble skadd. Her blir en kvinne med brannskader ført bort ved Edgeware Road undergrunnsstasjon i London. Foto: SCANPIX/EPA
OVER 150 SKADD: Omfanget av terrorangrepet mot London i dag tidlig begynner nå å bli klart. Det rapporteres om mange døde og at over 150 ble skadd. Her blir en kvinne med brannskader ført bort ved Edgeware Road undergrunnsstasjon i London. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

«Den heroiske mujahedeen (red.anm: krigerne) utførte et velsignet angrep i London, og nå brenner Storbritannia i frykt og terror, fra nord til sør, øst til vest.»

«Vi advarte de britiske myndighetene gjentatte ganger. Vi har utført hva vi lovet og gjennomført et militært angrep i Storbritannia etter stor innsats av den heroiske mujahedeen over lengre tid for å forsikre suksess.»

«Vi fortsetter med å advare myndighetene i Danmark og Italia og alle korsfarerland at de vil motta samme straff hvis de ikke trekker ut troppene sine fra Irak og Afghanistan.»

Pressemeldingen er underskrevet «The Secret Organization of al-Qaida in Europe».

Det har så langt ikke blitt bekreftet at meldingen er autentisk.

TRUER: Dette er meldingen fra organisasjonen som har påtatt seg ansvaret for angrepet. Nå trues Danmark, Italia, og indirekte Norge.
REISTE FRA SKOTTLAND: Tony Blair fordømmer terrorangrepet og har i dag reist fra G8-møtet.
TAKET BLÅSTE AV: En av bussene som ble utsatt for terrorbombene.