Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Tar asyloppgjør med biskopene: - Mener de at vi ikke skal sende ut folk som har fått avslag?

Erna Solberg tar et oppgjør med kirkeledere som går i fakkeltog og krever stans i retur av asylsøkere nå i juletida.

IKKE JULEAMNESTI: Statsminister Erna Solberg avviser stopp i utsending av asylsøkere. Hun mener det er viktig for det norske samfunnets bærekraft framover at asylsøkere uten beskyttelsesbehov blir sendt ut snarest mulig, og mener biskoper og andre som krever stans i utsendinger må tenke gjennom sitt budskap. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
IKKE JULEAMNESTI: Statsminister Erna Solberg avviser stopp i utsending av asylsøkere. Hun mener det er viktig for det norske samfunnets bærekraft framover at asylsøkere uten beskyttelsesbehov blir sendt ut snarest mulig, og mener biskoper og andre som krever stans i utsendinger må tenke gjennom sitt budskap. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I et førjulsintervju med Dagbladet forsvarer statsminister Erna Solberg regjeringens strenge asylpolitikk. Hun sier det er helt nødvendig å sende ut de som har fått avslag raskest mulig for å unngå at mennesker blir gående i et tomrom uten rettigheter, og blir sårbare for utnyttelse og kriminalitet.

Solberg utfordrer biskoper og andre som vil ha pause i asylutsendinger, om å tenke gjennom sitt eget budskap. Etter et møte i Bispemøtets arbeidsutvalg i forrige uke sendte biskopene en appell om dette. Preses Helga Byfuglien som gikk i toget sa at det særlig er returpraksisen som skaper uro, særlig nå før jul.

Alltid vært kritiske

- Det er greit med engasjementet. For meg som har vært innvandringsminister, er det ikke noe nytt at kirken er kritisk til asyl- og innvandringspolitikken. Det har de alltid vært, og det har jeg kjent på kroppen før, sier statsministeren.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?