Tar asyloppgjør med biskopene: - Mener de at vi ikke skal sende ut folk som har fått avslag?

Erna Solberg tar et oppgjør med kirkeledere som går i fakkeltog og krever stans i retur av asylsøkere nå i juletida.

IKKE JULEAMNESTI: Statsminister Erna Solberg avviser stopp i utsending av asylsøkere. Hun mener det er viktig for det norske samfunnets bærekraft framover at asylsøkere uten beskyttelsesbehov blir sendt ut snarest mulig, og mener biskoper og andre som krever stans i utsendinger må tenke gjennom sitt budskap. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
IKKE JULEAMNESTI: Statsminister Erna Solberg avviser stopp i utsending av asylsøkere. Hun mener det er viktig for det norske samfunnets bærekraft framover at asylsøkere uten beskyttelsesbehov blir sendt ut snarest mulig, og mener biskoper og andre som krever stans i utsendinger må tenke gjennom sitt budskap. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I et førjulsintervju med Dagbladet forsvarer statsminister Erna Solberg regjeringens strenge asylpolitikk. Hun sier det er helt nødvendig å sende ut de som har fått avslag raskest mulig for å unngå at mennesker blir gående i et tomrom uten rettigheter, og blir sårbare for utnyttelse og kriminalitet.

Solberg utfordrer biskoper og andre som vil ha pause i asylutsendinger, om å tenke gjennom sitt eget budskap. Etter et møte i Bispemøtets arbeidsutvalg i forrige uke sendte biskopene en appell om dette. Preses Helga Byfuglien som gikk i toget sa at det særlig er returpraksisen som skaper uro, særlig nå før jul.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer