Tar av seg hatten for svaret til Breivik

- Jeg håper Breivik får høre hvor fint vi sang, sier arrangørene bak allsangen.

 TAR AV SEG HATTEN: : Lillebjørn Nilsen framførte visa «Barn av regnbuen» på Youngstorget foran 40 000 oppmøtte. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TAR AV SEG HATTEN: : Lillebjørn Nilsen framførte visa «Barn av regnbuen» på Youngstorget foran 40 000 oppmøtte. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lillebjørn Nilsens «Barn av regnbuen» er et eksempel på hvordan norske skoleelever blir hjernevasket med marxistisk tankegods, sa Anders Behring Breivik i retten i forrige uke.

I dag svarte artisten selv og rundt 40 000 oppmøtte med å framføre visa på Youngstorget.

De to som står bak ideen, Lill Hjønnevåg og Christine Bar, er overveldet over oppmøtet.

- Det magi. Det er fantastisk. Det er bare superlativer å hente. Vi hadde ikke regnet med så mange. Jeg hadde anslått 5000, men jeg skjønner at jeg har vært lettere naiv, sier Christine Bar til Dagbladet.

- Det er så rørende. Jeg sto på et platå og så utover Youngstorget og tenkte: «Er det mulig, er det virkelig sant?» fortsetter hun.

- Glemmer aldri Etter en rundt ti minutter allsang på Youngtorget gikk toget det korte stykket opp til Oslo Tinghus. Der stoppet folk opp og sang for full hals.

- Det viser at det forstatt er et behov til å samles og verne om samfunnet vårt. Det viser samhold, selv om noen har sagt at «alle har gått videre etter terroren», men vi har ikke glemt, sier Hjønnevåg til Dagbladet.

Venninna påpeker at det var viktig å få gjort dette under rettssaken.

- Vi glemmer aldri. Og det er så viktig. Dette er ti knalltøffe uker for de som er berørte. Vi får skildret ganske skrekkelige ting om det som skjedde.

- Breivik har fått beskjed om at dette foregikk i dag. Hva tenker dere om det?

- Det er fint. Jeg håper han får høre hvor fint vi sang, sier Christine Bar.

Ideen Hjønnevåg forteller til Dagbladet at ideen kom opp i under en samtale med ei venninne.

- Det er jeg som er den skyldige. Sammen med en venninne dukket ideen opp i en samtale, sier Hjønnevåg.

Derfra tok det ikke lang tid før engasjementet eksploderte på sosiale medier.

- Jeg fikk Christine med på laget da jeg skjønte at «Oi! Dette blir litt større enn jeg trodde». Sosiale medier er et sterkt medium, sier hun.