Tar av silkehanskene i California: Vannsløsere kan få 10 000 dollar i bot

Og nå navngir staten vannsløsere.

DISSE KAN FÅ BOT: Palmene i Palm Springs har fortsatt gode levekår, men det kan forandre seg. Hvis ikke den rike befolkningen i California føyer seg etter statens nye restriksjoner, kan de fort få en bøter på 10 000 dollar dagen. Foto: Sandy Huffaker/Getty Images/AFP
DISSE KAN FÅ BOT: Palmene i Palm Springs har fortsatt gode levekår, men det kan forandre seg. Hvis ikke den rike befolkningen i California føyer seg etter statens nye restriksjoner, kan de fort få en bøter på 10 000 dollar dagen. Foto: Sandy Huffaker/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Solskinnsstaten California opplever en ekstrem tørke, og til nå har guvernør Jerry Brown tatt i problemene med silkehansker. Dermed har gressplenene til glamorøse villaer og golfbaner forblitt grønne på andre siden av høye gjerder.

Men nå har pipa fått en strengere lyd. Snille kunnskapskampanjer er ikke lenger nok, ifølge guvernøren.

Staten navngir nå lokale vannverk som har latt det dyrebare vannet flomme som normalt og tvinger dem til å kutte vannbruken med så mye som en tredjedel, ifølge nyhetsbyrået AP.

De privatpersonene som ikke føyer seg etter de nye restriksjonene, kan vente seg bøter i 10 000 dollarklassen, og hver dag inntil de kutter i sløseriet.

- Må ta ansvar Bøter og restriksjoner er nødvendig fordi Californias vannreservoarer aldri har vært tommere. Snømengden i fjellene som etter planen skulle fylle disse, er rekordsmå. Staten ser heller ingen ende på tørken, og derfor må befolkningen ta samfunnsansvar.

- California må ta ansvar nå - spesielt dem som ikke har gjort sin innsats til nå. Vi opplever tørke som aldri før, og vi må alle ta ansvar, sier Felicia Marcus, som sitter i California Water Board.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer