Tar avstand fra mobbingen

Elever ved Grindvold ungdomsskole besøker i dag 13-åringen som ble angrepet i sitt eget hjem. Med seg i gave har de et smykke som symboliserer tro, håp og kjærlighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOSS (Dagbladet): Helene Johansen Baarli og Janett Bodding fra elevrådsutvalget synes det er viktig at elever ved ungdomsskolen viser omsorg for 13-åringen. De håper selv de kan bidra til at hun får tilbake tilliten til skole og medelever.

- Vi ønsker å vise at vi bryr oss og at vi tar denne saken svært alvorlig. Det viktigste nå er å hjelpe henne tilbake i skolehverdagen, sier elevrådsleder Helene Johansen Baarli.

Angrer

De er rystet over brutaliteten og over at så mange oppmuntret og ble med på mobbingen.

- Det som skjedde var helt forkastelig. Uansett hva hun hadde sagt på forhånd, fortjente hun ikke dette. Det verste er at ingen torde å si stopp. Selv om det virker som at mange angrer på det de gjorde i dag, skulle uansett noen ha vært tøffe nok til å si ifra, sier Johansen Baarli.

Jentene fra elevrådet har inntrykk av at hovedpersonen bak hendelsen var ute etter respekt. Det tror de nå bare vil slå tilbake på henne selv.

- De som deltok på dette, har begynt å få en del reaksjoner mot seg. Hvis noe positivt kan trekkes ut av denne saken er det at vi elever skjønner at dette ikke er måten å oppnå respekt på, sier jentene.

Forbannet far

Faren til den tretten år gamle jenta stilte i går opp på «Tabloid» på TV2. Selv om han fortsatt er sterkt preget av hendelsen, synes han det er viktig å gi saken et ansikt. Han ønsker derimot ikke å gå ut med fullt navn for å unngå en liknende telefonstorm som jentas mor opplevde i helga.

- Hvis det kan bidra til å motvirke slike ting i framtida, er det viktig som forelder å stille opp. Hovedproblemet med mobbing i dag er at samfunnet nærmest har legalisert vold og voldsutøvelse i alle slags forum. Det er blitt en så stor del av hverdagen at ungdom lettere tyr til slike virkemidler, sier faren.

Han veksler i dag mellom å være forbannet på mobben som angrep hans datter, og selvbebreidelse.

- Nå er det viktigste å følge henne opp på en best mulig måte. Hun later til å ha det etter forholdene bra, men hvem vet hva en slik traumatisk hendelse kan føre til på sikt? undrer han.

Faren tror datteren vil komme styrket ut av situasjonen dersom hun klarer å komme seg tilbake på skolen. Per i dag er han usikker på om det noen gang vil skje.

TAR AVSTAND: Helene Johansen Baarli (elevrådsleder), Janett Bodding, Vibeke Leren Hoel og Yvonne Nguyen maner til innsats for å hjelpe 13-åringen tilbake til skolen.