Tar avstand fra sine egne

- Jeg forsvarer overhodet ikke lokale Arbeiderparti-politikere som ikke prioriterer barnehager. Slik kommenterer barne- og familieministeren avsløringen av at lavtlønte betaler mer for barnehageplass i Ap-kommuner enn i Høyre-kommuner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet presenterte i går tall fra Statistisk sentralbyrå som slett ikke var hyggelig lesning for et parti med ambisjoner om å være Barnehagepartiet. Ifølge byrået koster nemlig en barnehageplass for lavtlønte (årlig husholdningsinntekt under 100000) i snitt 25159 kroner året i Ap-styrte kommuner, mens snittprisen i Høyre-kommuner er 17423.

Barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim liker ikke tallene.

- Hvis det er slik, er det beklagelig. Og jeg ser ingen grunn til å forsvare det, sier statsråden til Dagbladet.

- Mitt ønske nå for hele den kommunale sektoren er at alle, uansett partifarge, sørger for at vi får et løft innen barnehagesatsingen. Vi må ikke nødvendigvis se på barnehager som en utgift, men en inntekt for kommunen på sikt, framholder Bekkemellem Orheim og peker på at full dekning vil gi ledige hender som kan settes i arbeid.

- Kommunene trenger jo for eksempel mye ny arbeidskraft innen helse- og omsorgssektoren, sier Bekkemellem Orheim til Dagbladet.