Tar barna ut av skolen

Elever blir regelrett banket opp og mobbet på Sinsen skole i Oslo. En gjeng sprer frykt og redsel over hele skolen. Nå tar en rekke foreldre barna ut av skolen for å vise sin avsky mot de brutale voldsutøverne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lærerne i en niendeklasse ved Sinsen skole vil møte tomt klasserom når de kommer til skolen i morgen tidlig. Flere stygge voldsepisoder den siste tida gjør at bekymrede foreldre ser seg nødt til å ta barna ut av skolen.

Tiltak

Nå krever de at skolen rydder opp.

- Det er ikke holdbart at noen elever kan få lov til å holde på slik de gjør i dag. Vi er rett og slett redde for å sende barna på skolen, sier en bekymret mor til Dagbladet.

Hennes sønn er redd for å gå på skolen etter at en klassekamerat fredag ble overfalt i skolegården. Gutten ble sparket og slått av to jevnaldrende. Resultatet ble et blått øyne og en stor kul i panna.

Dette var den tredje stygge voldsepisoden i klassen den siste måneden.

Ødelegger miljøet

- Det er et par enkeltelever som ødelegger for alle. Nå krever vi at skolen aksjonerer. Vi kan ikke godta at klassemiljøet blir ødelagt på denne måten, sier mora. Hun ønsker ikke å stå fram med navn fordi hun er redd for at dette vil ramme sønnen.

Det var faren til den 14 år gamle gutten som ble banket opp som først kunngjorde at han ville ta ut sønnen fra skolen.

I løpet av helga har flere foreldre fulgt hans eksempel. Nesten hele klassen står nå samlet til aksjon.

Klasseforstanderen er orientert om at hun mandag vil møte et nesten tomt klasserom. Samme kveld vil foreldre og lærere samles til et møte der politiet og barnevernet også vil bli invitert.

Store problemer


- Nå vil vi markere at vi mener alvor. Det går for lang tid før skolen reagerer. Må det skje noe alvorlig før det blir gjort noe? spør mora. Hun understreker at hele klassen også faglig blir skadelidende av at bråkmakere får fritt spillerom.

Rektor Aud Karen Solheim bekrefter at det er store problemer i den aktuelle klassen. Hun skjønner at elever og foreldre frykter skolehverdagen. Samtidig ber hun om forståelse for at dette er en vanskelig sak også for skolen.

Samarbeid


- Vi jobber sammen med bydelen, barnevernet, politiet og skolesjefen for å komme problemet til livs. Klassestyrer har fått fem timer frigitt til å jobbe med klassemiljøet. I tillegg har vi gjentatte ganger utvist elever som har utøvet vold, sier Solheim.

Foreldrene ønsker at skolen ser på muligheten til å få omplassert de elevene som skaper uhygge.

- En omplassering må skje i samråd med barnas foreldre. Vi har brukt alle de sanksjonsmidler vi har myndighet til å bruke, sier rektor Solheim.