Tar beslutning om Ibestad-tunnelen i morgen

Politiet vil onsdag bestemme seg for når det er trygt å gå inn i tunnelen i Ibestad kommune i Troms. Det oppsto brann i en borerigg 2,7 kilometer inne i den underjordiske tunnelen mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Avgjørelsen tas i samarbeid med Direktoratet for brann- og eksplosjonsvern (DBE). En fortløpende vurdering ligger til grunn, derfor går det ikke an å si noe helt sikkert om tidspunktet, sier lensmannsbetjent Øystein Sund ved Salangen lensmannsdistrikt til NTB.

25 mennesker ble evakuert fra sine hjem fordi DBE fryktet at stoffet kunne eksplodere. Området er fortsatt avsperret, og de evakuerte må leve i uvissheten om når de kan flytte hjem. Lensmann Gunnar Gravrok i Ibestad sier til NTB at det er uklart om brannen er slukket. Brannårsaken er ikke kjent.

- Vi må prøve å blåse inn luft via lufteanlegget for å se om det dannes ny røyk. Vi må vente til det er helt trygt å gå inn. Det er ingen som er så lysten på å være første mann inn i tunnelen, sier Gravrok.

Tunnelen som er under bygging, skal forbinde øyene Andørja og Rolløya, og kommer til å bli 3.200 meter lang.

Ifølge politiet er det lagret rundt 3 tonn råstoff til eksplosiver av typen matrise i tunnelen. Dessuten skal det være 5-6 kilo rent sprengstoff der.