Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tar bildrapssiktet med på ny rekonstruksjon

Politimann mistet livet.

POLITIMANN MISTET LIVET: Påkjørselen på E18 ved Grimstad der en politimann mistet livet, skal på ny rekonstrueres. Denne gangen vil 28-åringen som er siktet for uaktsomt drap være til stede. Her fra minnestunden på åstedet. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
POLITIMANN MISTET LIVET: Påkjørselen på E18 ved Grimstad der en politimann mistet livet, skal på ny rekonstrueres. Denne gangen vil 28-åringen som er siktet for uaktsomt drap være til stede. Her fra minnestunden på åstedet. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Påkjørselen på E18 ved Grimstad der en politimann mistet livet, skal på ny rekonstrueres. Denne gangen vil 28-åringen som er siktet for uaktsomt drap være til stede.

En ny rekonstruksjon med den siktede til stede har vært ønsket fra politiet og reist som et krav fra mannens forsvarer, advokat Thor Bache-Wiig, skriver Fædrelandsvennens nettutgave.

Politiførstebetjent Børge Ivarsen fra Agder politidistrikt ble natt til onsdag 3. mars påkjørt ved Vik i Grimstad. Sammen med en kollega var Ivarsen kommet til Grimstadporten for å legge ut spikermatter i et forsøk på å stoppe 28-åringen som hadde stukket av fra politiet i Arendal. Den siktede stakk av fra åstedet, men ble senere pågrepet i Kristiansand. Analyser har vist at han kjørte i amfetaminrus.

- Vi har lenge vært opptatt av å få gjennomført en rekonstruksjon når rapportene fra Statens vegvesen, politiets kriminalteknikere og Kriminalpolitisentralen foreligger. Da skal også den siktede være til stede, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt, som etterforsker saken.

Den siktede har erkjent straffskyld, men hevder hendelsesforløpet er noe annerledes enn det politiet mener.

Nylig meldte en polsk statsborger seg som vitne til ulykken. Han hevder ifÃlge Fædrelandsvennen at politimannen løp over veien før påkjørselen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!