Tar bladet fra munnen

Four Seasons Total Landscaping høster både ros og ris etter omstridt pressekonferanse. - Det gjør oss triste at vi dømmes så hardt, skriver valgkampens mest omtalte hagesenter.

IKKE FORNØYDE: På et hagesenter i Pennsylvania holder advokatene til Donald Trump pressekonferanse lørdag. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag utpekte alle de store TV-nettverkene i USA Demokratenes Joe Biden som vinner av det amerikanske presidentvalget 2020.

Rudy Giuliani - Trump-advokat, tidligere New York-borgermester og frontfigur for Trump-leirens påstander om valgfusk - sto foran den lukka garasjeporten til et hagesenter i Philadelphia og lovet søksmål i flere delstater da han fikk høre om resultatet fra en av de frammøtte journalistene.

- Ikke vær latterlig, var svaret hans.

Vakte oppsikt

Like i forkant av at resultatet ble kunngjort, annonserte Trump på Twitter at det ville bli avholdt en stor pressekonferanse ved Four Seasons i Philadelphia.

Four Seasons Hotel er et fire stjernes hotell kjent for å gjeste høytstående arrangementer og pressekonferanser.

Derfor vakte det oppsikt da det viste seg at pressekonferansen ble avholdt foran garasjeporten til det lokale gartnerfirmaet Four Seasons Total Landscaping - rett overfor et krematorium og vegg i vegg med pornobutikken Fantasy Island.

NABO: Butikken Fantasy Island. Foto: Google Maps
NABO: Butikken Fantasy Island. Foto: Google Maps Vis mer

Opptrinnet plantet raskt en forestilling om at Trump-kampanjen hadde hatt til hensikt å booke hotellet, men endte opp foran garasjeporten gjennom en serie uheldige misforståelser.

Trump-rådgiver Corey Lewandowski rykket raskt ut og Twitter for å rive ryktene opp med røttene.

- Alle fantastiske amerikanere i Philadelphia benytter seg av Four Seasons Total Landscaping, skrev Lewandowski.

Ifølge The New York Times oppgir kilder tett på Trump-leiren at lokalet ble booket med fullt overlegg, men at dette ikke hadde blitt tydelig kommunisert til Trump, som derfor misforsto i sin opprinnelige Twitter-melding. Presidenten korrigerte seinere, og opplyste at hagesenteret var rette adresse for pressekonferansen.

- Dømmes hardt

Nå tar også hagesenteret bladet fra munnen. I en uttalelse på sin Facebook-side skriver selskapet:

- Four Seasons Total Landscaping er en liten, familieeid bedrift som drives av folk som har bodd hele sine liv i Philadelphia. Vi ble beæret da vi bli bedt om å være gjeste en pressekonferanse ved våre lokaler.

I kjølvannet i pressekonferansen har de imidlertid høstet både ros og ris.

- Vi takker alle som har vist støtte, og selv om vi forstår de negative kommentarene, gjør det oss triste at vi dømmes så hardt.

Bedriften understreker videre at de ville gitt «hvilken som helst presidentkandidats kampanje» den samme mulighet dersom de hadde spurt.

- Vi har sterk tro på USA og på demokratiet. Vi håper at alle amerikanere nå vil støtte oppunder små lokale forretninger, skriver de - og legger til at T-skjorter og andre Four Seasons Total Landscaping-effekter snart er i salg i forretningens nettbutikk.

Under pressekonferansen lørdag gjentok Giuliani anklagene om valgfusk, og Trump-kampanjens ønske om å luke vekk poststemmer de anser som «ulovlige».

Leder Ellen Weintraub i den føderale valgkommisjonen sa lørdag til CNN at det foreløpig ikke foreligger noen bevis for at noe ulovlig har funnet sted i forbindelse med valget.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer