Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tar det roligere

- Folk er mer forsiktige når de kjøper bolig nå enn det de var for bare få måneder siden. Det sier visningsassistent i Notar Eiendom, David Kolstad Kristiansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisene er på vei ned

- Det er lett å bli revet med når man byr. Det som bekymrer meg mest, er at man tross alt skal selge leiligheten igjen en gang. Da hadde det vært greit å få igjen litt penger, i stedet for å gå med tap, sier førstegangskjøper Mariann Sørlie (22). Nå velger hun å sitte litt på gjerdet. Etter å ha tapt en budrunde tar hun det litt roligere i jakten på et nytt bosted i hovedstaden.

- På visninger får jeg mange spørsmål om hvordan prisutviklingen vil bli, og det virker som om alle følger godt med på markedet. Det er en tydelig nedgang i antallet interesserte på visninger, og det kan virke som om folk tenker seg bedre om før de kjøper bolig, sier Kolstad.

Unntaket er de noe mer eksklusive boligene som ofte går til vel over takst etter flere budrunder. Boligene til lavere priser er det ikke den helt store riften om.

- Mange leiligheter er blitt annonsert flere ganger uten at det skjer noe, sier David Kolstad Kristiansen.

Hele Norges coronakart