- Tar det som har kommet fram veldig alvorlig

Jonas Gahr Støre om Afghanistan-avsløringene.

KRITIKK: En NATO-rapport sier fokuset på kvinners rettigheter er fraværende hos norske soldater i Afghanistan. Jonas Gahr Støre reagerer. FOTO: ESPEN RØST
KRITIKK: En NATO-rapport sier fokuset på kvinners rettigheter er fraværende hos norske soldater i Afghanistan. Jonas Gahr Støre reagerer. FOTO: ESPEN RØST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LONDON/OSLO (Dagbladet.no): Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier både UD og Forsvarsdepartementet nå må skjerpe seg.

- Mitt syn er at dette ikke er godt nok, sier Gahr Støre til Dagbladet.no

Oppstrammeren kommer etter avsløringene om at norske soldater i Afghanistan blant annet har stått og sett på når en kvinne ble mishandlet, fordi de fryktet å støte afghansk kultur.

NATO-rapportEn rapport fra NATO viste at norske soldater i Afghanistan har svært liten kjennskap til FN-resolusjon 1325, som tar for seg kvinners rettigheter i krig og konflikt, og legger vekt på å øke kvinners rolle i fredsbygging.

Ingen av de norske soldatene som ble intervjuet i avtalen hadde hørt om resolusjonen. Feltprest Peder Myhren hadde ikke hørt om den før Dagbladet denne uka skrev om saken.

Kritikk har kommet fra både forskningsmiljøer, politikere og NATO

- Arbeiderpartiet snakker stadig om kvinner og rettigheter, og så skjer det altså ingenting, sier Fremskrittspartiets forsvarspolitiske talsmann Per Ove Width.

- Veldig alvorlig Dagbladet snakket med utenriksministeren i London i kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer