Tar ditt lag utfordringen?

- Spill med rød nese!

Bodø Håndballklubb, Gutter 12 spiller kamper med den røde nesen på og samler inn penger til Rødnesedagen. Nesa bringer muligens lykke, for gutta har vunnet alle kampene de har spilt for Redd Barna. Bak fra venstre:Per Ivar (trener), Johannes, William, Eirik, Joakim,Vegard. Midten: Jonas,Vegard H.S., Henrik, Kenneth, Peter. Foran: Patrik, Vegard E., Sigve.
Bodø Håndballklubb, Gutter 12 spiller kamper med den røde nesen på og samler inn penger til Rødnesedagen. Nesa bringer muligens lykke, for gutta har vunnet alle kampene de har spilt for Redd Barna. Bak fra venstre:Per Ivar (trener), Johannes, William, Eirik, Joakim,Vegard. Midten: Jonas,Vegard H.S., Henrik, Kenneth, Peter. Foran: Patrik, Vegard E., Sigve. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det hviner i gummisåler når guttene bråstanser og snur på en femøring inne i idrettshallen. Ute er det fem minusgrader og mørkt, men inne løper håndballaget Bodø HK Gutter 12 i shorts og t-skjorter og varmer opp til kampen. Alle spillerne har røde neser. Ikke på grunn av kulden utenfor, men fordi de samler inn penger til Rødnesedagen.

 - Vi samler inn penger som skal gå til å redde barn i nesten alle land i hele verden, forteller Patrik (12) ivrig.

Ivrige er de alle sammen, guttene på håndballaget, og de forteller i ustemt kor om hvordan faren til en av gutta på laget har en slektning som jobber i Redd Barna og som spurte om de ikke kunne tenke seg å gjøre noe for Rødnesedagen.

- Og da var vi ikke sene om å si ja, sier trener Per Ivar Østensen med en myndig røst som er vant til å overdøve minst ett håndballag. Han smiler:

- Det er en skikkelig bra gjeng det her, engasjerte og positive til alt.

Best å være mor i Norge I mai i år kom rapporten "State of the World's Mothers" som   som utroper Norge til å være verdens beste land å være mamma i. Norge rangeres foran Australia, Sverige og Island. Det er risikoen for å dø under fødselen, andel kvinner som bruker moderne prevensjon, andel fødsler med utdannet helsepersonell til stede, svangerskapspermisjon, andel skrive- og lesekyndige, andel kvinner i regjeringen og antall barn som dør før fylte fem år som ligger til grunn for rangeringen. Det betyr at vi ikke bare er verdens beste sted å være mor i, vi er også et av verdens beste land å være barn i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer