- Tar dramatisk feil av muslimers holdninger

Ny rapport avdekker fordommer hos nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etnisk norske nordmenn tror i gjennomsnitt at muslimske nordmenn er langt mer religiøse, fundamentalistiske og negative til det norske samfunnet enn de i virkeligheten er. Det er resultatet i en rapport som tankesmien Liberalt Laboratorium har utarbeidet.

Rapporten «Hva vet vi om hverandre» sammenstiller resultatene fra en ny spørreundersøkelse om hva nordmenn tror muslimske nordmenn mener om en rekke aktuelle spørsmål, med en tidligere undersøkelse av hva muslimske nordmenn faktisk mener om disse spørsmålene, skriver Liberalt Laboratorium i en pressemelding

Les hele rapporten her.

Tror under halvparten ønsker mer integrering

De største forskjellene finnes ifølge rapporten i oppfatningen av hva muslimer synes om sitt forhold til Norge. Befolkningen generelt tror i gjennomsnitt at bare 38 prosent av muslimene ønsker mer integrering, og 37 prosent synes innvandrere må gjøre mer for å oppnå dette. I virkeligheten svarer så å si alle muslimske nordmenn ja på disse spørsmålene.

Det er også store forskjeller i spørsmål om religion. Befolkningen generelt tror 62 prosent av muslimske nordmenn deltar i religiøse seremonier minst en gang i uka. Det egentlige tallet er 18 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer