Tar Dreamliner ut av trafikk - leier inn erstatningsfly

Etter trøbbelet med sine to Dreamliner-fly den siste tiden, leier Norwegian inn et erstatningsfly mens den ene Dreamlineren tas ut av langdistanserutene.

PROBLEMBARN:
Norwegians Boeing 787 Dreamliner har fått en trøblete start.
Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix
PROBLEMBARN: Norwegians Boeing 787 Dreamliner har fått en trøblete start. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Igjen betyr det at mange av passasjerene som hadde sett fram til å reise med det nye prestisjeflyet, i stedet blir transportert av en maskin fra det portugisiske leasingselskapet HiFly, skriver VG. Det er det samme selskapet som Norwegian benyttet da leveransen av Dreamlinerne var forsinket.

- På grunn av de store forsinkelsene den siste tiden og av hensyn til passasjerer som skal reise med oss framover, har vi valgt å ta vår andre Dreamliner, EI-LNB, ut av langdistanseproduksjon inntil videre, bekrefter Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

Han sier Boeing skal vedlikeholde og teste flyet for å sikre stabil drift før flyet settes tilbake i trafikk. Sandaker-Nielsen vet ikke hvor lang tid dette vil ta.

- Det viktigste er at stabiliteten kommer opp på et nivå hvor vi ikke får store forsinkelser. Så nå må Boeing bare få gjøre den jobben de skal, sier han til NTB.

Det er i første omgang passasjerer på langrutene fra Stockholm som nå må se langt etter Boeings nye prestisjefly. (©NTB)