Tar du den...

I det nye året skal Norge virkelig vise flyktningene hvor vemmelig det kan være å komme hit. Men landet kan bli vemmeligere for flere, om den linjen følges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyres

Inge Lønning mener ifølge NRK at norsk innvandringspolitikk mangler folkevett. Bakgrunnen er vedtaket om å splitte en indisk-russisk familie som er godt integrert i lokalsamfunnet der de bor. Biskop Rosemarie Köhn er blant dem som har engasjert seg for saken deres og påpekt at norske myndigheter handler i strid med barnekonvensjonen. Likevel kan mannen allerede i dag bli sendt til India, mens kona og deres to barn blir uttransportert til Russland. Ikke overraskende protesterer statssekretær Kristin Ørmen Johnsen i Kommunaldepartementet mot Lønnings karakteristikk. Familien har mulighet for å prøve saken for retten, sier hun til NRK.

Det hun ikke sier, er at retten ikke tar stilling til Utlendingsnemndas avgjørelse, men bare behovet for beskyttelse - følgelig vil ikke kjernen i saken bli behandlet. Hun er også taus om at familien utmerket godt kan kastes ut likevel, i påvente av at saken kommer opp, og at en rettssak koster penger familien ikke har. For det er ikke bare i denne saken det manglende folkevettet kommer til uttrykk: Norsk innvandringspolitikk er under kommunalminister Erna Solbergs ledelse de siste åra brakt skritt for skritt fra å være streng, til å bli et strupetak på asylsøkere og innvandrere: Tar du den, så tar du den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer