Tar dykkersaken til Stortinget

- Jeg vil kreve å få dykkersaken til Stortinget, sier Per Olaf Lundteigen, arbeidspolitisk talsperson i Senterpartiet.

DYKKERNE: Per Olaf Lundteigen, arbeidspolitisk talsperson i Senterpartiet, mener at innaskjærsdykkerne må inn under norsk arbeidsmiljølovgivning. Foto: Gunnar Ringheim /Dagbladet
DYKKERNE: Per Olaf Lundteigen, arbeidspolitisk talsperson i Senterpartiet, mener at innaskjærsdykkerne må inn under norsk arbeidsmiljølovgivning. Foto: Gunnar Ringheim /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LO advarer mot å pulverisere ansvaret for helsa til 700 yrkesdykkere som jobber innenfor oppdrett og anlegg. I en spørreundersøkelse i regi av Industri Energi svarte 57 prosent av dykkerne at de hadde opplevd situasjoner med fare for eget liv.

- Vårt håp nå er at Stortinget skjærer gjennom og sørger for at dykkerne får et felles tilsyn under Arbeidstilsynet, som har god kompetanse på yrket vårt, sier arbeidsdykker Daniel Pilskog.

- Må ta lærdom

Per Olaf Lundteigen, arbeidspolitisk talsperson i Senterpartiet, er klar for å komme yrkesdykkerne i møte.

- Jeg vil kreve å få dykkersaken til Stortinget, enten for egen regning eller sammen med andre partier. Det er Stortinget som skal ha makta i demokratiet. Og da er det sånn at enten får vi sakene fra departementet, eller så reiser vi sakene sjøl, sier Per Olaf Lundteigen.

Sp-veteranen mener arbeidslivet må ta lærdom fra erfaringene etter dykkingen i Nordsjøen og hvilke konsekvenser det fikk.

- Derfor er det åpenbart at den dykkingen som skjer innaskjærs må inn under norsk arbeidsmiljølovgivning og det tilsyn som Arbeidstilsynet står for, sier Lundteigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer