Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tar en pause fra Facebook og offentligheten etter Aftenposten-intervju

- Det ble for mye, sier Faten Mahdi Al-Hussaini (20)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 20 år gamle Faten Mahdi Al-Hussaini sto for alvor fram i august 2014 tok et kraftig oppgjør med vold og ekstremisme.

Hun var en av dem som tok initiativ som en stor demonstrasjon mot IS' herjinger i Syria og Irak, og har siden stått fram som en klar stemme i norsk offentlighet. Både gjennom antiradikaliseringsorganisasjonen Justunity og på sosiale medier.

Etter et intervju i Aftenpostens A-magasinet i dag, velger imidlertid Al-Hussaini en pause fra offentligheten.

- For mye på en gang I intervjuet forteller hun blant annet om at hun er blitt utstøtt av andre muslimer og mottatt trusler flere ganger etter opptredenen foran Stortinget i august 2014.

Dagbladet har vært i kontakt med Faten, som ikke ønsker å kommentere saken utover innlegget på Facebook i kveld. Der skriver hun at det er blitt mye på en gang etter intervjuet.

«Da skal jeg etter midnatt deaktivere Facebook og ta en pause fra acebook, media og offentligheten. Ting har blitt litt mye på en gang etter i dag, skriver hun.»

«Takk for all støtten jeg har fått, ikke bare for støtten jeg har fått i dag, men også for støtten jeg alltid har fått av mange i løpet av min lille tid i offentligheten. Det jeg har gjort og sagt, handler ikke om meg, men om andre mennesker også, skriver hun.»

IS-oppgjør Faten, som er født i Kerbala i Irak, og kom til Norge som toåring, er blitt en profilert motstander av IS. Sammen med blant annet konvertitten Yousef Bartho Assidiq har hun reist rundt og holdt foredrag om ekstremisme, terror og ytringsfrihet.

Hun har også tatt et oppgjør med den norske IS-sympatisøren Ubaydullah Hussain.

I kveldens Facebook-innlegg takker hun for støtten etter intervjuet med Aftenposten. Under innlegget kommer alle med støttende ord, og Al-Hussaini gir ingen signaler om når hun vil være tilbake i offentligheten og på nett.

«Og ingenting av det jeg har gjort er modig, spesielt, eller tøft, det er kun min plikt som medmenneske på denne vakre jordkloden. Og jeg er ingen helt, de ekte heltene er de som mister sin familie under krig, sult, ulykker, de som lever et hardt liv, de som blir utsatt for voldtekt, overgrep og mobbing, de som ikke blir sett eller hørt, men fortsatt kjemper for det gode og skaper en forandring for seg selv og andre. Vi skal kjempe sammen for en bedre fremtid for alle i vårt vakre lille land!» skriver hun.

Hele Norges coronakart