Tar en spansk en

TORREVIEJA (Dagbladet): - Heller frihet og det gode liv hjemme og i Spania enn å være fylkesmann. Slik oppsummerer Frp-formann Carl I. Hagen planene for sitt liv den dagen han forlater aktiv politikk. Han blir 56 år i mai og kan allerede fra oktober neste år gå av med full pensjon fra Stortinget, hvis han ikke tar gjenvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ekteparet Hagen kjøpte seg et rekkehus sammen med Eli Hagens mor i en såkalt urbanisasjon i nærheten av den spanske byen Torrevieja på Costa Blanca for vel et år siden.

I dette området har de feriert siden 1992. Her trives de så godt at de drar hit ned straks de har noen sammenhengende feriedager i forbindelse med jul og nyttår, påske og sommerferie.

Hemmelig adresse

Men de vil ikke vise oss stedet, ei heller røpe hvor det ligger.

- Vi bor i Alicante-området, svarer Hagen alle som spør, og det er jo ingen særlig presis stedsangivelse.

Vi møtte ekteparet på strandpromenaden i Torrevieja. Nærmere ferieherligheten slapp de oss ikke. Ekteparet Hagen vil ikke risikere at deres private paradis havner på turoperatørenes sightseeingruter.

- Å være her i 14 dager selv nå i årets kaldeste måned er rene vitamininnsprøytningen. Vi må fyre på peisen om kvelden, men om dagen er det sol og varmt, sier Eli Hagen begeistret.

- I tillegg gleder vi oss over å kunne være anonyme privatpersoner og gå uforstyrret omkring, supplerer ektemannen.

Flere Frp-ere

Det er få nordmenn i deres nærområde, men to andre Frp-ektepar har også kjøpt seg feriehus like ved ekteparet Hagen. Dermed mangler de bare en person på å kunne danne lokalt partilag. Minstekravet partivedtektene stiller til et lokallags størrelse, er sju medlemmer. De finner nok flere hvis de ønsker det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer