Tar euroen som en fleip

London (NTB-AFP): Den seriøse del av britisk presse inntar en avventende holdning til det utvidede europeiske valutasamarbeidet, der Storbritannia ikke er med. Men tabloidavisene i London benytter enhver anledning til å latterliggjøre samarbeidet og den nye fellesvalutaen euro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesielt ille har det gått ut over Nederlands finansminister Gerrit Zalm, som hadde uflaks nok til å bli truffet i ansiktet av en bløtkake kastet av en euro-motstander. Bilder av en kremprydet Zalm var tirsdag å finne i så og si alle britiske tabloider, utstyrt med alle slags sarkastiske kommentarer.

Daily Mail var riktignok opptatt av hvor britenes finansminister Gordon Brown egentlig holdt hus, «på en skjebnedag for internasjonale pengemarkeder. Men avisens bekymring hang mer sammen med indre uro i den britiske regjering, enn med utviklingen i euro-kursen.

The Times, som selv om den ikke er størst kanskje er Storbritannias mest respekterte avis, skrev at euroen har fått en varm mottakelse i EU-området, men skaper bekymringer i USA. Avisen holdt sine kommentarer i en nøytral tone, selv om den er kjent for sin skepsis til EU.

Den sterkt EU-skeptiske Daily Telegraph beskrev innføringen av euro som en kortvarig mani, der begeistringen nok ville forsvinne like raskt som champagneboblene. - Men selve valutaen er nok kommet for å bli, og da kan vi bare ønske den velkommen, skrev den dypt konservative avisen.