Tar farvel med terrorofrene

Kronprinsregent Haakon, utenriksminister Jan Petersen og statsledere fra hele verden er samlet i Madrid i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 14 statsministere er kommet til Madrid for å delta i statsbegravelsen for de 190 menneskene som døde av terrorbombene i Madrid. Kong Juan Carlos og resten av den spanske kongefamilien ledsaget de sørgende til messe i Almudenakatedralen. Inne i kirken er det hengt opp et enormt, hvitt banner med det sorte sørgebåndet som er blitt symbolet på terrordagen 11. mars.

Messen blir ledet av erkebiskopen i Madrid, kardinal Antonio Rouco Varela.

Verdens smerte

- Vi har felt våre tårer, og vi har felt våre tårer sammen. Stor smerte har fylt deres liv og livene til deres familier, etter den svarte dagen der brutal terroristvold, planlagt og utført med uforståelig ondskap, endte livene til deres elskede, sa Antonio Rouco Varela.

- Fra første øyeblikk ble deres smerte også Madrids smerte, og svært raskt ble dette hele verdens smerte.

Den spanske kongefamilien satt foran på høyre side i kirken, rett foran regjeringsmedlemmene og andre spanske politikere.

På venstre side satt blant andre kronprinsregent Haakon og utenriksminister Jan Petersen, sammen med Storbritannias statsminister Tony Blair, prins Charles, Frankrikes president Jacques Chirac, Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder, USAs utenriksminister Colin Powell og Japans statsminister Yoshiro Mori.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer