- Tar fra de fattige, gir til de rike

Lars Ole Beichmann (46) fra Trafikketaten i Oslo er blant de 25 000 som raser mot regjeringen, og er klare til streik i morgen.

I STREIK? Tillitsvalgte Lars Ole Beichmann i Trafikketaten, sier streikeviljen er stor blant de organiserte i fagforbundet. De har meldt drøye 13000 arbeidere klare til streik. Foto: Håkon Eikesdal
I STREIK? Tillitsvalgte Lars Ole Beichmann i Trafikketaten, sier streikeviljen er stor blant de organiserte i fagforbundet. De har meldt drøye 13000 arbeidere klare til streik. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Han er tillitsvalgt i Fagforbundet, og er sammen med 1600 andre hovedstadsarbeidere villig til å streike dersom det ikke finnes en løsning når det gjelder offentlig pensjon innen midnatt.

- Kravet er å opprettholde pensjonen i minst like god stand som nå. Dette er så viktig at det er helt uproblematisk å streike, her er viljen stor, sier Beichmann til Dagbladet.Taper titusenerDet er de fire hovedsammenslutningene LO, YS, Unio og Akademikerne som forhandler med staten, KS og Oslo kommune. Meklingen startet i går, og det er pensjonen som er det vanskeligste punktet. Kanskje må regjeringen på banen for å forhindre storstreik fra i morgen tidlig.

PensjonskampI dag har offentlig ansatte en tjenestepensjon der de kan gå av med AFP og få omtrent 60 prosent av lønna når de er 62 år. Så øker pensjonen til 66 prosent når man er 65 år og alle får 70 prosent av lønna da de blir 70 år.Lærer og tillitsvalgt Gunnar Rutle i Utdanningsforbundet har regnet på endringene ved regjeringens foreslåtte påslagsmodell.

- En som går av ved 62 kan få 56,5 prosent av sluttlønna livet ut, et årlig pensjonstap på 45-65 000 for inntekter fra 300 000 til 500 000. Står du i jobb til 70 vil pensjonen bli like stor som sluttlønna, en pensjonsgevinst på 100-150 000 årlig. Og — hold deg fast i stolen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer