Tar gjenvalg

Trond Giskes lokallag i Ap har fortsatt formidabel vekst. Nå bekrefter Giske at han ønsker å fortsette som leder av Nidaros Sosialdemokratiske Forum.

FULLT HUS: Trond Giske feiret 3000 medlemmer i Nidaros Sosialdemokratiske Forum. 120 medlemmer deltok fysisk på medlemsmøtet mens 30 fulgte med digitalt. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
FULLT HUS: Trond Giske feiret 3000 medlemmer i Nidaros Sosialdemokratiske Forum. 120 medlemmer deltok fysisk på medlemsmøtet mens 30 fulgte med digitalt. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Trond Giske bekrefter overfor Dagbladet at han ønsker å fortsette som leder av Nidaros Sosialdemokratiske Forum.

- Det er opp til valgkomiteen og årsmøtet i Nidaros, men ja, jeg stiller meg til disposisjon videre, sier Giske og smiler.

- Jeg har lyst til å fortsette. Det har vært en helt utrolig reise, legger han til.

En halvtime seinere står Giske på scenen under medlemsmøte i Nidaros. 120 mennesker har møtt opp fysisk i tillegg til 30 digitalt.

Giske presenterer valgkomiteen som skal innstille sin konklusjon innen årsmøtet om 14 dager. Innen den tid skal Giske selv snakke med komiteen.

- Ja, det blir nok en skikkelig grilling, Trond, sier nestleder Anita Børstad og titter bort på Giske.

KAKE IGJEN: Det er bare så vidt det er kake igjen da Trond Giske forsynte seg. To store kaker ble servert for å feire 3000 medlemmer i Nidaros. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
KAKE IGJEN: Det er bare så vidt det er kake igjen da Trond Giske forsynte seg. To store kaker ble servert for å feire 3000 medlemmer i Nidaros. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer

200 nye

Det er 14 måneder siden Trond Giske, helt uventet, snublet inn i ledervervet i Nidaros. Den gang var det 16 medlemmer i laget, en betydelig vekst fra 9 året før.

- Han som var leder måtte trekke seg fordi tida ikke strakk helt til. Da ble jeg spurt, forklarer Giske.

Og resten er historie - som de sier.

Feirer seg selv

Da nyttårsrakettene gikk opp og markerte slutten på 2022 hadde Nidaros rundet 3000 medlemmer. Giske-ledede Nidaros Sosialdemokratiske Forum er for lengst Norges største politiske lokallag, og større enn de fleste Ap-fylkeslagene i landet.

Faktisk er bare fylkeslagene Vestfold/Telemark, Akershus, Vestland, Akershus og Oslo større enn lokallaget i Trondheim.

I går feiret Giske medlemsveksten med bløtkake. 90 prosent av medlemmene i lokallaget har aldri vært medlem av noe parti eller har gitt opp partipolitikken for lenge siden.

- Nå skal ikke jeg polemisere, men det syns jeg man skal heie på og ikke snakke ned. Det er helt enestående, sier Giske fra scenen.

- At flere tar del i demokratiet er selve motgiften til polarisering i samfunnet vårt, legger han til.

200 nye

Nå venter Trond Giske, Anita Børstad og resten av ledelsen spent på hvor mange av de 3000 som fornyer medlemsskapet sitt i det nye året.

Inntil videre fortsetter veksten. På årets første 18 dager kan Nidaros konstatere 200 nye medlemmer. Bare dét gjør lokallaget til det største i Trondheim, selv om ikke én eneste av de 3000 skulle fornye partimedlemsskapet.

Årsmøtet i Trondheim Ap blir også fullstendig dominert av Giskes lokallag.

Kjøttvekt

Nidaros Sosialdemokratiske Forum skal alene sende 149 delegater til møtet. I fjor var hele årsmøtet i Trondheim på 130 delegater.

I år har Nidaros rent flertall i Trondheim.

- I de aller fleste sakene er vi helt på linje med resten av Trondheim Ap, sier Giske, som understreker at Nidaros fristiller alle sine delegater til årsmøtet.

Den største medlemsveksten kom dagen etter at Trond Giske stilte i NRKs Debatten i fjor høst og refset regjeringens strømpolitikk.

Dagen derpå meldte over 500 mennesker seg inn i Nidaros Sosialdemokratiske Forum.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer