Sarah Everard-drapet:

Tar grep etter politidrapet

Drapet på Sarah Everard (33) har rystet Storbritannia. Nå tar politiet grep for å gjenvinne tilliten blant unge kvinner.

CORONANEDSTENGNING: Wayne Couzens som er tiltalt for drapet på Sarah Everard (33) kan ha utnyttet nedstengningen som påskudd for å kidnappe henne. Vis mer
Publisert

Det var i mars i år at 33 år gamle Sarah Everard ble meldt savnet etter at hun aldri kom hjem fra et venninnebesøk i London. Ei uke seinere ble hun funnet død i et skogsområdet i Kent.

I slutten av september ble politimannen Wayne Couzens (48) dømt til livstid for å ha kidnappet, voldtatt og drept Everard.

Drapet har rystet Storbritannia, og satt fart på den nasjonale debatten om vold mot kvinner. Mange har også uttrykt skepsis mot politiet etter den brutale hendelsen, og nå tar Metropolitan Police grep for å gjenvinne befolkningens tillit.

Må ringe operasjonssentralen

London Metropolitan Police innførte onsdag nye regler i kjølvannet av politidrapet på Everard.

Fra nå av må nemlig alle sivile betjenter - som er alene på oppdrag - gjennomføre en videosamtale med en uniformert betjent på operasjonssentralen for å identifisere seg før de nærmer seg enslige kvinner. I denne samtalen er de blant annet pliktige til å vise ID-kortene sine, skriver Reuters.

Politiet understreker at det er særs uvanlig at en enslig politibetjent i sivile klær oppsøker kvinner som går alene, men at de nye reglene skal være en trygghet for kvinner som opplever dette.

- Vi vet at vi må gjenvinne kvinners tillit, og det er vi som er ansvarlige for å bekrefte at vi er dem vi utgir oss for å være og at vi opptrer hensiktsmessig, sier assisterende kommissær i politidistriktet, Laurence Taylor.

Taylor opplyser også om at det framover vil være mulig for kvinner å ringe nødnummeret for å be om identifisering av en politibetjent.

Tilstått

Drapet på Everard skjedde under den tredje nasjonale nedstengningen i England. Hun var på vei hjem etter å ha spist middag hos en venn - noe som var et brudd på restriksjonene.

Dette skal Couzens ha utnyttet.

- Han kan ha brukt coronareglene som grunn for arrestasjonen og for å få henne med seg inn i bilen, har etterforsker Simon Harding tidligere uttalt.

Etter å ha lurt henne med i bilen, kjørte Couzens til et avsidesliggende område ved Dover. Der voldtok han 33-åringen før han kvelte henne med politibeltet sitt. Deretter ble hun brent i en fryseboks og dumpet i en nærliggende dam.

Politibetjenten har innrømmet å ha bortført, voldtatt og drept Everard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer