Politivideo ryster USA:

Tar grep etter rystende video

En ny video viser tre politibetjenter som på brutalt vis banker løs på en person.

SUSPENDERT: Politibetjentene som banket opp en mann i Arkansas 21. august er nå suspendert mens saken etterforskes. Video: Reddit. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det 30 sekunder lange klippet viser tre politibetjenter som regelrett hamrer løs på en person som ligger på bakken

Opptaket er gjort av tilfeldige forbipasserende utenfor en bensinstasjon i Mulberry i delstaten Arkansas i USA den 21. august.

Se videoen øverst i saken. Vi advarer mot sterke bilder.

ANGREPET: Utenfor denne bensinstasjonen i Arkansas skal det brutale angrepet ha skjedd. Foto: Google Maps
ANGREPET: Utenfor denne bensinstasjonen i Arkansas skal det brutale angrepet ha skjedd. Foto: Google Maps Vis mer

Rystende video

Ifølge lokalavisa Arkansas Times skal videoen være filmet av en kvinne som tilfeldigvis kjørte forbi bensinstasjonen der hendelse skal ha funnet sted. Kvinnen skal ha sendt videoen til søsteren sin, som seinere delte den i sosiale medier.

Arkansas Times skriver:

- En skoløs mann satt på fortauskanten og snakket med politiet da kvinnen ankom bensinstasjonen. Da mannen reiste seg, skal politibetjentene ha fryktet at mannen skulle stikke av. Derfor tok de tak i ham, skriver avisa.

The Associated Press skriver at mannen er anklaget for å ha truet en ansatt i nærbutikken, og for at han skal ha slått en kunde i bakhodet etter å ha blitt konfrontert.

Dette er langt ifra første gangen at politiet i USA får kritikk for voldelige angrep. Her fra en hendelse hvor en mann ble stoppet fordi bilskiltene var for møkkete:

SJOKKERENDE: Politiet i Texas har publisert en video av at en mann blir stoppet fordi nummerskiltet på bilen er for møkkete. Det som så skjer sjokkerer flere. Bilder fra KameraOne. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Sheriffen tar grep

Tidlig mandag norsk tid skriver sheriffen i Crawford County at to politibetjenter fra Crawford County er suspendert. Den tredje betjenten skal tilhøre Mulberry-politiet.

- I forbindelse med videoen som sirkulerer på sosiale medier som involverer to representanter fra Crawford County, har vi bedt Arkansas-politiet om å iverksette etterforskning. Representantene har blitt suspendert i påvente av utfallet av etterforskningen. Jeg holder alle mine ansatte ansvarlig for deres handlinger og vil iverksette passende tiltak i denne saken, skriver sheriffen i en uttalelse.

Mannen som ble angrepet skal ifølge politiet ha blitt sendt til sykehus, men ble seinere sendt til et fengsel.

Ifølge politiet er han siktet for en rekke lovbrudd, blant annet motstand for arrestasjon, terrortrussel og ulovlig besittelse av våpen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer