Tar grep etter sjokkreportasje

Venstre vil endre rusbehandlingen etter Dagbladets artikler om Oslo-gutten Pål sitt eksperiment med heroin. Nå havner forslaget på helseministerens bord.

SKAL PÅ BORDET: Helseminister Bent Høie skal diskutere rusreform-forslaget som Venstre har kommet med etter Dagbladets artikler om heroineksperimentet til Oslo-gutten Pål. Foto: Lars Eivind Bones
SKAL PÅ BORDET: Helseminister Bent Høie skal diskutere rusreform-forslaget som Venstre har kommet med etter Dagbladets artikler om heroineksperimentet til Oslo-gutten Pål. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg ser fram til gode samtaler med Grimstad om forslaget hans og veien videre for rusfeltet, sier helseminister Bent Høie (H) til Dagbladet.

Han snakker om forslaget som Carl-Erik Grimstad - ruspolitisk talsperson i Venstre – nylig kom med i Dagbladet. Grimstad vil endre rusbehandlingen, og opprette et såkalt «forvern» som skal hindre at rusavhengige tar overdose eller dropper ut av behandling mens de venter – tidvis veldig lenge – på behandlingsplass.

Grimstads forslag er inspirert av Dagbladets artikler om Oslo-gutten Pål sitt fatale eksperiment med heroin.

- Er det et hull i rusrehabiliteringen – der forvernet foreslås å komme inn?

- Mange helseforetak og private institusjoner med avtale med helseforetakene har tilbud om behandlingsforberedende tiltak mens man venter på behandling. Men dette kan bli bedre. Et viktig virkemiddel er pakkeforløpene for psykisk helse og rus som skal gi pasientene raskere utredning og behandling. Ventetiden på rusbehandling er på et historisk lavt nivå nå. Mange steder kommer du rett inn, men det er variasjoner. Kommunene har ansvar for å følge opp de som venter på behandling, sier Bent Høie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer