Amsterdam

Tar grep mot uønsket turisme

Byrådet i Amsterdam tar nye grep for å hindre uønsket atferd og store ansamlinger av turister, når byen nå åpner opp etter pandemien.

AMSTERDAM: Byrådet i den nederlandske hovedstaden ønsker ikke at alle turistene skal komme tilbake etter pandemien. Foto: Michael Kooren / Reuters / NTB
AMSTERDAM: Byrådet i den nederlandske hovedstaden ønsker ikke at alle turistene skal komme tilbake etter pandemien. Foto: Michael Kooren / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens store deler av Europa står med åpne armer for å ta imot fullvaksinerte turister, så snart vaksinasjonsgraden og smittetrykket er på et tilfredsstillende nivå, tar Amsterdam flere grep for å unngå å returnere til normalen før covid-19.

I en uttalelse skriver byrådet at det innføres tiltak for å håndtere folkemengdene i sentrum og begrense plagene det medfører.

- Vi ønsker ikke å gå tilbake til plagene og de store menneskemengdene vi så før pandemien i Red Light District og andre underholdningsområder, heter det i uttalelsen.

- Vi vil at besøkende skal behandle innbyggerne og arven med respekt.

Stenger Red Light District

Den nederlandske hovedstaden har i flere år slitt med å håndtere den voldsomme veksten i antall besøkende, og tatt flere grep for å hindre det de omtaler som uønsket turisme.

For to år siden vedtok byrådet blant annet at det skulle innføres en ny skatt på turister, som innebar en ekstra avgift for hotellgjester på tre euro per natt, i tillegg til den opprinnelige turistskatten på sju prosent på hotellregninger.

I februar i år ble det også bestemt at utstillingsvinduene i prostitusjonskvartalet Red Light District skal stenges ned, og erstattes av et «erotisk senter» utenfor sentrum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.