- Tar ham om to dager

Politiet er positive etter at de offentliggjorde usladdete bilder av Anna Lindhs antatte drapsmann. Kronprinsesse Victorias kjæreste har vært foreslått som drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I hele natt har politiet jaget en kjent knivmann i forbindelse med drapet på utenriksminister Anna Lindh. I går gikk politiet ut med usladdete bilder av mannen de antar er drapsmannen. Bildene fra overvåkingskameraene inne i varehuset NK er tatt minutter før drapet.

- Han er veldig lik personen som er på videofilmen fra NK. Jeg tror vi tar ham om to døgn, sier en etterforsker om jakten på nattas knivmann til nyhetsbyrået TT.

Mannen ble første gang pågrepet på slutten av 80-tallet. Da hadde han gått rundt og opptrådt truende med kniv. Senere er han dømt for forskjellige mindre lovbrudd. De siste årene har han ikke vært i klammeri med politiet.

Likner Daniel

Rett etter at politiet offentliggjorde de usladdete bildene begynte tipsene å strømme inn til politiet og svenske medier. Den capskledde mannen med hettegenser vakte tydeligvis gjenkjennelse. Mange mener å dra kjensel på kronprinsesse Victorias kjæreste Daniel westling, skriver Aftonbladet.

- Navnet er nevnt i flere samtaler, sier politiets pressetalsmann Mats Nyhlén.

Slottet finner ikke nyheten spesielt underholdende.

- Mannen på bildene har et hår og en skjeggvekst som er helt forskjellig, sier hoffets informasjonsjef Elisabeth Tarras-Wahlberg.

- Jeg syns det er forferdelig at mistankene overhodet rammer denne personen. Det er bare å håpe at politiet løser denne saken rasende fort, sier Tarras-Wahlberg.

TO DAGER: Den antatte drapsmannen blir pågrepet om kort tid, tror politiet. Mange syns han likner kronprinsesse Victorias kjæreste.