Tar hevn på Oslo Sporveier

- Vekterne til sporveien er helt gærne. Kanskje provoserer det taggere til å drive hærverk, sier rikstagger Haakon Lund i bandet Warlocks. Han smadra selv ei NSB-vogn under innspillinga av en musikkvideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Likevel tar 25-åringen avstand fra trashing.

- Trashing har ingenting med graffiti å gjøre. Vi vil at flest mulig skal se verkene våre, derfor er det ingen vits å drive hærverk. Da blir vognene bare satt ut av drift, sier den erfarne taggeren.

Han var i går på vei hjem fra en taggeferie i København. Samme sted ble seks norske ungdommer arrestert for tagging på danske togvogner. De er varetektsfengslet for to uker og vil bli møtt med et stort erstatningskrav. Det er vanlig at taggere reiser mellom hovedstedene for å spre logoene sine.

Vært i fengsel for tagging

22-åringen bak logoen «Celt» har tagget i ti år og sonet flere tagge-dommer.

- Trashing er ikke noe man driver med - bare noe som hender. Jeg har flere ganger smadret t-banevogner på impuls, men det har ikke noe med graffitien å gjøre. Det er sånt man gjør fordi man vil hevne seg på Oslo Sporveier, sier «Celt» som anslår at han lagt igjen visittkortet sitt rundt 100 000 steder.

Blir avhengig

- Har du først begynt å tagge, klarer du ikke slutte. Det er bedre enn dop og damer, sier en 17-årig tagger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer