Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tar hevn på Oslo Sporveier

- Vekterne til sporveien er helt gærne. Kanskje provoserer det taggere til å drive hærverk, sier rikstagger Haakon Lund i bandet Warlocks. Han smadra selv ei NSB-vogn under innspillinga av en musikkvideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel tar 25-åringen avstand fra trashing.

- Trashing har ingenting med graffiti å gjøre. Vi vil at flest mulig skal se verkene våre, derfor er det ingen vits å drive hærverk. Da blir vognene bare satt ut av drift, sier den erfarne taggeren.

Han var i går på vei hjem fra en taggeferie i København. Samme sted ble seks norske ungdommer arrestert for tagging på danske togvogner. De er varetektsfengslet for to uker og vil bli møtt med et stort erstatningskrav. Det er vanlig at taggere reiser mellom hovedstedene for å spre logoene sine.

Vært i fengsel for tagging

22-åringen bak logoen «Celt» har tagget i ti år og sonet flere tagge-dommer.

- Trashing er ikke noe man driver med - bare noe som hender. Jeg har flere ganger smadret t-banevogner på impuls, men det har ikke noe med graffitien å gjøre. Det er sånt man gjør fordi man vil hevne seg på Oslo Sporveier, sier «Celt» som anslår at han lagt igjen visittkortet sitt rundt 100 000 steder.

Blir avhengig

- Har du først begynt å tagge, klarer du ikke slutte. Det er bedre enn dop og damer, sier en 17-årig tagger.

- Det er ikke noe problem å gå løs på vogner i fart. Passasjerene tør ikke gjøre annet enn å se bort. Kun en gang har vi måttet gå løs på t-baneføreren, men vi går med tåregass i tilfelle vi møter vektere.

<B>TRASHING ER IKKE GRAFFITI:</B> - Det er ikke noen vits å smadre vognene. Da blir de satt ut av drift og ingen ser hva du har sprayet, sier Haakon Lund i Warlocks.
<B>MISLIKER SPORVEIENE:</B> Bak logoen Celt skjuler en av Oslos mest kjente taggere seg. Han har selv ødelagt vogner og mener Oslo Sporveier må ta noe av ansvaret.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media