Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tar hevn på Tina Turner

Ike Turner skal lage sin egen filmversjon om livet med ekskona Tina Turner. - Etter alle de grusomme løgnene er jeg nødt til å slå tilbake, sier Ike som kom til Norge i går for å spille på årets bluesfestival på Notodden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil fortelle sannheten om mitt liv. Det er sagt så mye forferdelig om meg. Nå er jeg nødt til å fortelle min egen versjon på film, forteller Ike Turner.

I 1996 kom filmen «Tina - What's Love Got To Do With It?», basert på Tina Turners selvbiografi fra 1986. Filmen handler om parets turbulente ekteskap, og Ike blir framstilt som en brutal og usympatisk mishandler.

Han skal ha mislikt sterkt å komme i skyggen av sin populære artistkone, særlig fordi han var stjernen da paret møttes på en nattklubb i 1958.

Slo og voldtok

I selvbiografien forteller Tina at Ike levde hallik-imaget ut til fingerspissene. Vel hjemme etter kveldens spillejobber praktiserte han sine spesialiteter. Tina ble banket med sko, kleshengere, telefonrør og annet løs- øre. Når hun nektet å spille hengiven hustru, vek han ikke tilbake for voldtekt. Først i 1976, etter 18 års terror, ble ekteskapet avsluttet. Alt hun fikk med seg var 36 cent.

- Jeg ønsker å slå tilbake. Jeg kan ikke leve med alle de grusomme løgnhistoriene, sier Ike.

Oppdaget B.B. King

Nå er Ike Turner i Norge for å spille på Notodden Blues Festival. Sammen med B.B. King er han en av festivalens store trekkplaster.

- Jeg gleder meg spesielt til å spille på samme festival som B.B. King. Sist vi spilte sammen var på 70-tallet under en felleskonsert med Rolling Stones, sier han.

I sin tid oppdaget Ike Turner B.B. King, som talentspeider for Modern Artists.

History of fame

Selv startet Ike Turner sin karriere allerede som tenåring med det populære bandet Kings Of Rhythm. I 1951 kom låta «Rocket 88» som gikk rett til topps på R&B-listene. Låta blir av historikere regnet for å være den første Rock & Roll-innspillingen, og i 1991 ble Ike innlemmet i The Rock & Roll History of Fame.

Hans mest berømte periode kom på 60-tallet med Ike & Tina Turner Revue. I dag spiller Ike under navnet Ike Turner Revue som teller 12 personer på scenen og inkluderer de fire backup-sangerne The Ikettes, samt den britiske stjernegitaristen Otis Grand.

Behov for kjærlighet

Ike er også aktuell med plata«Without love, I have got nothing».

- Tittelen sier alt. Den trenger ikke forklares, sier han med et mystisk blikk.

Før fredagens konsert gleder han seg til å få se et stykke Norge. Men om han har vært her før, husker han ikke.

- Jeg har reist så mye og gjort så mye. Jeg kan ikke huske alt, ler han.

SLÅR TILBAKE: Blueslegenden Ike Turner så svært fornøyd ut da han ankom Fornebu i forbindelse med Notodden Blues Festival. Men inne i seg har han masse aggresjon som han vil få ut ved å fortelle om samlivet med Tina Turner på film.