Tar høyde for at 10 000 vil synge «Barn av regnbuen»

På Youngstorget i morgen vil små og store synge ut mot Anders Behring Breivik.

ROSEHAV: Mange osloborgere legger ned roser foran Tinghuset, der rettsaken mot Anders Behring Breivik pågår.
Foto: Live Olsen Bones / Dagbladet
ROSEHAV: Mange osloborgere legger ned roser foran Tinghuset, der rettsaken mot Anders Behring Breivik pågår. Foto: Live Olsen Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige fredag trakk Anders Behring Breivik fram visesanger Lillebjørn Nilsens «Barn av regnbuen» fra 1973 som et eksempel på hvordan norske skoleelever blir hjernevasket med marxistisk tankegang.

Svært mange har funnet terroristens utsagn provoserende. Facebookgruppa Barn av regnbuen - 22/7 ønsker at folk strømmer til Youngstorget klokka 12 i morgen for å «ta tilbake» den folkekjære Lillebjørn Nilsen-visa.

- Nå har vi bikka 3700 medlemmer på Facebook. «Barn av regnbuen» skal ikke forbindes med hjernevasking og indoktrinering. Folk har åpenbart et behov for å samles igjen og kjenne på det som var så sterkt etter 22. juli, sier Lill Hjønnevåg, en av initiativtakerne bak arrangementet, til Dagbladet.

- Selverklært marxist Dette sa Breivik i retten fredag:

(..)Barn av regnbuen, som er skrevet av Lillebjørn Nilsen, som er en selverklært marxist. Han er en, et veldig godt eksempel på en marxist som filtrerer kultursektoren. Han lager pedagogiske sanger som brukes blant annet som hjernevask for norske elever, og han har selv sagt at heller enn å være, heller å lage Norges lover, så vil jeg lage Norges sanger. Så idealet hans er å påvirke Norge politisk, men han mener at det er mer innflytelse å lage pedagogiske sanger på skolen enn å bidra til å utforme politikk eller lover. Han er et perfekt eksempel på en marxistisk aktivist, og arbeidet hans og arbeidet til alle som ham brukes i den venstrevridde norske skole.(...)

Norsk vektertjeneste har påtatt seg vaktholdet for arrangementet og stiller gratis.

Tar høyde for 10.000 - Vi synes dette er et bra tiltak som vi ønsker å bli med på, sier daglig leder Rolf Torkhildsen i Norsk vektertjeneste til Dagbladet.

Vaktselskapet tar høyde for at det kan dukke opp svært mange mennesker på Youngstorget i morgen.

- Vi har tatt utgangspunkt i at 10.000 mennesker vil møte opp. Veldig mange har vist interesse på Facebook, og det kan være sånn at når én melder seg på, tar han med seg fem personer, forklarer Torkhildsen.

Han understreker at antallet deltakere er noe som kan endre seg.

- Vi er i dialog med arrangøren og politiet om dette, sier Rolf Torkhildsen.

Tog til Tinghuset Arrangøren opplyser om at politiet foreløpig har gitt tillatelse til at folk går i tog forbi Tinghuset og legger ned blomster etter arrangementet på Youngstorget er avsluttet.

- Vi har hørt at flere arbeidsgivere gir sine ansatte fri for å delta. Det er helt utrolig, sier Lill Hjønnevåg.

VISEKUNSTNER: I morgen vil folk fylle Youngstorget og markere sin avsky mot at Anders Behring Breivik mener Lillebjørn Nilsens «Barn av regnbuen» hjernevasker skolebarn.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VISEKUNSTNER: I morgen vil folk fylle Youngstorget og markere sin avsky mot at Anders Behring Breivik mener Lillebjørn Nilsens «Barn av regnbuen» hjernevasker skolebarn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Arrangøren har anmodet Lillebjørn Nilsen om selv å delta i syngingen på Youngstorget, men det er foreløpig uklart om det kommer til å skje.

- Jeg har ikke noen forventninger til hans tilstedeværelse i morgen, sier Lillebjørn Nilsens manager Viggo Lund.

Dagbladet har stilt Lillebjørn Nilsen spørsmål om arrangementet gjennom manageren, men har foreløpig ikke fått svar.

STILLER GRATIS: Norsk vektertjeneste tar på seg vaktholdet under arrangementet på Youngstorget. - Vi synes dette er et bra tiltak, sier daglig leder Rolf Torkhildsen. Foto: Norsk vektertjeneste
STILLER GRATIS: Norsk vektertjeneste tar på seg vaktholdet under arrangementet på Youngstorget. - Vi synes dette er et bra tiltak, sier daglig leder Rolf Torkhildsen. Foto: Norsk vektertjeneste Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer