Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tar HRS-påstander alvorlig

Statssekretær Libe Rieber-Mohn (Ap) har bedt Integrerings- og mangfoldsdirektoratet om å vurdere påstandene fra Amal Aden om Human Rights Service.

ALVOR: Statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet mener departementet har tatt Amal Aden på dypeste alvor.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
ALVOR: Statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet mener departementet har tatt Amal Aden på dypeste alvor. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 1. juli i år anmeldte den norsk-somaliske forfatteren Amal Aden (pseudonym) sin tidligere arbeidsgiver, Human Rights Service (HRS) for ulovlig overvåkning, krenkende påstander og brudd på arbeidsmiljøloven. HRS får statsstøtte, og søndag sa Aden til Dagbladet at hun følte at hun ikke ble tatt på alvor av arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) og hans statssekretær Rieber-Mohn.

—Jeg opplever at vi i departementet har tatt Amal Aden på dypeste alvor. Både da hun kom med boka, men også når hun har kommet med påstandene rettet mot Human Rights Service (HRS), sier statssekretær Libe Rieber-Mohn til Dagbladet.

Hun forteller at Aden fikk møte henne og ekspedisjonssjefen i departementet for å framlegge påstandene samme dag som hun ringte og fortalte om påstandene.

—Flere samtaler
—Selv om Dag Terje Andersen ikke var med, handler jeg på vegne av statsråden. Både om påstandene og prosessen videre. Departementet hadde videre flere samtaler med henne, fordi hun ønsket å framlegge dokumentasjon, sier Rieber-Mohn.

DAGBLADET SØNDAG 26. JULI:Amal Aden fortalte at hun var skuffet over regjeringens behandling, særlig fra Libe Rieber-Mohn (Ap).
DAGBLADET SØNDAG 26. JULI:Amal Aden fortalte at hun var skuffet over regjeringens behandling, særlig fra Libe Rieber-Mohn (Ap). Vis mer

Statssekretæren forteller at dokumentene ble sendt videre til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, som forvalter tilskuddsordningene til landsdekkende frivillige organisasjoner som HRS.

— Jeg kan forstå at Aden er utålmodig, men det er viktig å følge prosedyrer når det framkommer alvorlige påstander Det er viktig å gå gjennom påstandene på en ordentlig måte i en rettsstat, der begge parter får komme til ordet. Bare fordi det kommer påstander og kritikk rundt frivillige organisasjoner, kan man ikke umiddelbart frata dem tilskuddet, sier Rieber-Mohn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!