- Tar HRS-påstander alvorlig

Statssekretær Libe Rieber-Mohn (Ap) har bedt Integrerings- og mangfoldsdirektoratet om å vurdere påstandene fra Amal Aden om Human Rights Service.

ALVOR: Statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet mener departementet har tatt Amal Aden på dypeste alvor.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
ALVOR: Statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet mener departementet har tatt Amal Aden på dypeste alvor. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 1. juli i år anmeldte den norsk-somaliske forfatteren Amal Aden (pseudonym) sin tidligere arbeidsgiver, Human Rights Service (HRS) for ulovlig overvåkning, krenkende påstander og brudd på arbeidsmiljøloven. HRS får statsstøtte, og søndag sa Aden til Dagbladet at hun følte at hun ikke ble tatt på alvor av arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) og hans statssekretær Rieber-Mohn.

—Jeg opplever at vi i departementet har tatt Amal Aden på dypeste alvor. Både da hun kom med boka, men også når hun har kommet med påstandene rettet mot Human Rights Service (HRS), sier statssekretær Libe Rieber-Mohn til Dagbladet.

Hun forteller at Aden fikk møte henne og ekspedisjonssjefen i departementet for å framlegge påstandene samme dag som hun ringte og fortalte om påstandene.

—Flere samtaler—Selv om Dag Terje Andersen ikke var med, handler jeg på vegne av statsråden. Både om påstandene og prosessen videre. Departementet hadde videre flere samtaler med henne, fordi hun ønsket å framlegge dokumentasjon, sier Rieber-Mohn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer