Tar i bruk raketter i letingen etter savnet mann

Mannskapene som leter etter den savnede 24-åringen på Hardangervidda, tok søndag kveld i bruk raketter i et nytt forsøk på å lokalisere mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rakettene blir sendt opp på bestemte tidspunkter og etter et bestemt mønster. Straks mannen ser en rakett, skal han etter avtalen melde fra. Da vil letemannskapene straks ha avgrenset området han kan befinne seg i.

Forbindelsen mellom mannen og letemannskapene går via farens mobiltelefon. Han er til stede på Maurset der redningsaksjonen ledes fra.

To helikoptre ble søndag kveld satt inn i letingen, men det viste seg snart at de var til liten nytte.

Mannen har vært i kontakt med Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) via mobiltelefon, men det har ikke lykkes å fastslå hvor han befinner seg. Situasjonen oppfattes som såpass alvorlig at letingen om nødvendig vil fortsette hele natt til mandag.

Ett døgn i snøhule

24-åringen, som har gravd seg ned i snøen i nærheten av Maurset, begynner ifølge HRS å bli sliten, men er fortsatt ved godt mot.

- Vi er stadig i kontakt med ham via mobiltelefon, men det er svært vanskelig å lokalisere ham, sier redningsleder Eirik Walle. Han mener det er grunn til bekymring dersom mannen må oppholde seg en natt til ute i snøen.

- Kulda begynner etter hvert å tære på. Han er ikke kledd for å overnatte ute, så han begynner å bli kald. Han har heller ikke noe særlig mat med seg, sier Walle.

Uvær

Mannen gikk fra riksvei 7 ved Sysendammen og opp til Fagernut, deretter gikk han seg vill på vei ned igjen mot veien. 24-åringen, som er fra Østlandet, beskrives som fjellvant.

Søndag kveld var riksvei 7 over Hardangervidda stengt for personbiler på grunn av uværet. Det er meldt kuling på utsatte steder og mer snø. Fra mandag skal det bli noe lettere vær i området.

De to mennene i 40-årene som var savnet vest for Hardangerjøkulen, kom seg ned fra fjellet på egen hånd søndag ettermiddag. De ringte fra bussen på vei hjem til Bergen.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer