Tar i mot flere irak-flyktninger enn Europa og USA til sammen

Norge og resten av verden må bære mer av byrden, sier den svenske migrasjonsministeren til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):- Sverige har tradisjonelt stått for en solidarisk tradisjon, hvor vi har ønsket å beskytte de menneskene som trenger det. Nå er det på tide at resten av Europa og USA også kjenner sitt ansvar, sier migrasjonsminister Tobias Billström til Dagbladet.no.

Han mener at den store flyktningstrømmen til Sverige er en stor belastning for den svenske velferdsstaten.

Fler land må hjelpe

- I lys av at vi står ovenfor den største flyktningskrisen i Midtøsten siden 1948, har vi lenge ønsket at flere land skal engasjerer seg i dette spørsmålet, sier Billstrøm, som blant annet ønsker et bedre samarbeid i EU.

- Vi har tatt i mot flere flyktninger fra Irak enn resten av Europa og USA til sammen. Det er klart at denne situasjon ikke kan fortsette. Hvis USA hadde tatt i mot like mange flyktninger som oss, ville det utgjort over en halv millioner mennesker hvis man ser i forhold til folketallet, sier Billstrøm. 

I begynnelsen av 2007, da tallet på irakiske flyktninger og internt fordrevne nærmet seg fire millioner, ble det kjent at USA bare hadde bosatt 466 irakiske flyktninger siden invasjonen av Irak i 2003.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer