Tar ikke avstand fra gatekampene

Palestinavenner mener Siv Jensen har sin del av ansvaret.

HARDE KAMPER: Fellesutvalget for Palestina tar ikke avstand fra gatekampene.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HARDE KAMPER: Fellesutvalget for Palestina tar ikke avstand fra gatekampene. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Olaf Svorstøl, leder for Fellesutvalget for Palestina, sier til Dagbladet at Siv Jensen har sin del av ansvaret for at demonstrasjonen utenfor Stortinget utartet seg.

- Vi setter oss ikke til dommere over dem som velger å aksjonere på en annen måte. Siv Jensens provokasjoner utløste en reell forbannelse. Vi skiller ikke mellom uverdige og verdige demonstranter, sier han.

- Pro-israelske provokatører Han forteller om bekjente i Høyre og Venstre som er rystet over politiets opptreden overfor aksjonistene.

- Jeg har fått flere rapporter fra folk som var sjokkert over overdreven voldsbruk fra politiets side. En annen side som aldri kommer fram er hvilken rolle pro-israelske provokatører har når det gjelder å skape bråk i Oslo, sier Svorstøl.

Han understreker at organisasjonen fremmer fredelige midler og ikke vold. - Vi har i alle år jobbet for solidaritet med palestinerne med fredelige virkemidler og vi tar avstand fra voldshandlinger rettet mot tilfeldige mennesker. For oss er det viktig at alle har rett til å ytre seg, sier Svorstøl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer