Tar imot norske frivillighetsturister - SOLGTE LØVER TIL MAFIAEN

- Det er svært alvorlig.

MAFIALEDER: Vixay Keosavang er en av verdens mest beryktede miljøkriminelle. USA har utlovet en dusør på en million dollar for den som har informasjon om ham og kartellet hans. Foto: Med tillatelse fra Julian Rademeyer / KillingforProfit.com
MAFIALEDER: Vixay Keosavang er en av verdens mest beryktede miljøkriminelle. USA har utlovet en dusør på en million dollar for den som har informasjon om ham og kartellet hans. Foto: Med tillatelse fra Julian Rademeyer / KillingforProfit.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Turoperatøren GoXplore er Norges kanskje fremste tilbyder av frivillighetsturisme, der unge reisende fyller ferien med noe «meningsfullt» - dyr, barn eller annet - og solgte i fjor eventyrferier for 15,4 millioner kroner.

Den norske turoperatøren har samarbeidet med farmen Letsatsi La Africa - Predator Adventure Farm - siden høsten 2012. Det var like etter at farmen solgte sitt foreløpig siste løveskjelett til Asia.

Mannen som kjøpte løvebeina er ansett som en av verdens mest notoriske miljøkriminelle. USAs utenriksminister John Kerry utlovde i fjor høst en dusør på en million dollar til den som kunne bistå med informasjon om Vixay Keosavang og Xaysavang-kartellet. Kerry uttalte at kartellet legger til rette for drap på utrydningstruede elefanter, neshorn og andre arter.

Mellommann - Fra 2009 til juni 2012 søkte vi om seks eksporttillatelser til Laos. Betalingen ble overført over bank - 8500 rand per hele løveskjelett (omkring 6000 kroner i 2012, journ. anm.), skriver Letsatsi La Africa i en usignert e-post til Dagbladet. I e-posten omtales farmeier J. J. van der Westhuizen som «Kobus».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer