STORTINGET:

Tar kampen opp mot hetsen

Sandra Borch (Sp) fremmer forslag om handlingsplan mot diskriminering og rasisme.

OPPGJØR: Sandra Borch (29) vil ha Stortinget med på politiske tiltak for å bedre situasjonen til utsatte grupper. Foto: Gunnar Ringheim /Dagbladet
OPPGJØR: Sandra Borch (29) vil ha Stortinget med på politiske tiltak for å bedre situasjonen til utsatte grupper. Foto: Gunnar Ringheim /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - For mange ungdommer er det forferdelig tøft å vokse opp i ei tid der netthetsen på sosiale medier blir stadig råere, sier Sandra Borch.

- Jeg reiser mye rundt og besøker skoler og snakker med elever om hatefulle ytringer og diskriminering. Veldig mange unge som føler på en annerledeshet forteller at de ikke tør engasjere seg av frykt for det harde debattklimaet.

- Det er behov for et grundig oppgjør mot diskriminering og rasisme, sier Sp-representanten.

Fire handlingsplaner

Kristin Ørmen Johnsen, leder for Stortingets familie- og kulturkomité, er usikker på nødvendigheten av Sp-forslaget.

- Fra før har vi handlingsplaner for bekjempelse av antisemittisme (2016–2020), radikalisering og voldelig ekstremisme (2014), hatefulle ytringer (2016) og diskriminering på grunn av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk (2017–2020).

- Det mangler derfor ikke på handlingsplaner, vi kan sikkert lage 10 til. Jeg er ikke prinsipielt i mot handlingsplaner, men en handlingsplan mot rasisme og diskriminering må ha et fokus på etnisk diskriminering. Planen må være tverrdepartemental, forpliktende og følges opp med evaluering, sier Kristin Ørmen Johnsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer