Human Rights Watch

Tar kraftig oppgjør med demagoger og høyrepopulister

Human Rights Watchs årsrapport om menneskerettigheter.

KRITISERES: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er en av flere statsledere som får dårlige skussmål i HRWs rapport. Organisasjonen mener han slipper for lett unna i sitt møte med andre land. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix.
KRITISERES: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er en av flere statsledere som får dårlige skussmål i HRWs rapport. Organisasjonen mener han slipper for lett unna i sitt møte med andre land. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Store land må ta mer ansvar for å bekjempe autoritære ledere og framveksten av fremmedfiendtlig høyrepopulisme, mener Human Rights Watch.

- Det siste året har vist viktigheten av å slå tilbake mot trusselen fra demagoger og deres undertrykkende politikk, sier menneskerettsorganisasjonens leder Kenneth Roth i innledningen til HRWs 643 sider lange årsrapport om menneskerettighetenes tilstand rundt om i verden.

I løpet av året som gikk, har imidlertid både nye og gamle autoritære ledere vært på frammarsj, ifølge HRW.

Angriper Erdogan

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan anklages for å ha ødelagt det demokratiske systemet i Tyrkia, mens EU kun står og ser på mens de ber om hans hjelp til å bremse flyktningstrømmen til Europa, hevdes det i rapporten. HRW trekker også fram Egypts Abdel Fattah al-Sisi og Kinas Xi Jinping som autoritære ledere de mener slipper for lett unna.

- Sisi har slått knallhardt ned på meningsmotstand fra sitt folk, med lite innblanding fra USA eller EU, som heller har akseptert hans påstand om at han sørger for stabilitet, skriver HRW.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer