Tar lokalavisa med i graven

Og brillene. Og tobakkspungen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I november kunne vi lese at irene gjerne tar med seg mobilen i graven. Men hjemme i Norge er tradisjonene minst like spesielle.

Noen ønsker å gravlegges med egen pute, noen i bunaden - andre med tobakken, lokalavisa og katten, melder Varden, som har snakket med flere begravelsesbyråer.

Egentlig er det ikke lov å ta med seg i metallgjenstander i graven, fordi det er tungt nedbrytbart. Men begravelsesbyråene lar likevel en del gifteringer og øredobber passere.

- Av mer spesielle ønsker så var det en som ønsket at dagens avis skulle være med i graven og også et par briller. Jeg mener å huske at dette var en lokalavis, sier Kenneth Knutsen i Kjell Hansen og sønn begravelsesbyrå i Porsgrunn til avisa.

Han nektet heller ikke da noen ville legge med en tobakkspung.

- Det er jo nedbrytbart, poengterer han.

Andre begravelsesbyråer har opplevd at barn og voksne gjerne tar med seg kosebamsen i graven, eller kjæledyret. Men skal hunden eller katten følge med, må de være kremert først.

Tomas Jansen ved begravelsesbyrået Andersen sier at han ber familien drøfte saken for en verdifull gjenstand blir lagt ned i graven.

- Vi forsikrer oss om at det er gjennomtenkt, sier han.

TAR MED SEG LOKALAVISA: I graven.