Tar loven i egne hender

Prinsesse Madeleine (19) ble jaget fra England av paparazzier. Nå har hun lagt nye planer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske prinsessen Madeleine måtte kutte ut engelskstudiene og rømme fra London. Utenlandske kjendisfotografer jagde henne tilbake til Sverige. Nå har prinsessen bestemt seg for hva hun vil gjøre i framtida. Hun skal studere jus, skriver Expressen.

Slottet bekreftet overfor avisa at opplysningene stemmer.

Det har gått mange rykter om hva Madeleine skulle gjøre etter hjemturen fra England. De heteste tipsene var at hun skulle studere i USA for å slippe unna paparazziene. Når har hun altså meldt seg opp til grunnkurs i jus på Folkuniversitetet.

Stappfullt

- Det er utrolig koselig at hun har valgt oss, sier Anette Riedel på Folkuniversitetes presseavdeling.

Noe særlig mer om den celebre studenten, vil de ikke si.

Hvis du vil gå i samme klasse som Madeleine, er du for seint ute. Studiet, som blant annet består av kjøpsrett, avtalerett, panterett, arbeidsrett og arverett, er stappfullt.

Hun skal også ta datakortet i løpet av året.

Forfulgt

Madeleine måtte rømme London og engelskstudiene sine på grunn av pågående paparazzier.

- Prinsessen har hatt det svært vanskelig på grunn av paparazziene som forfulgte henne, sa informasjonssjef Elisabeth Tarras-Wahlberg ved det svenske slottet for to uker siden.

Madeleine tok artium ved Enskilda gymnasiet i Stockholm i juni, og flyttet til London i oktober for å studere engelsk. Det ble ikke som hun hadde tenkt seg.

- Prinsesse Madeleine har hatt paparazzier etter seg hele tida. At hun velger å flytte hjem fra London, skyldes i stor grad det, sa Tarras-Wahlberg.

- I prinsippet kunne hun ikke gå utenfor døren uten å få et kamera stukket opp i ansiktet. I Sverige behandles kongefamilien som regel bra av fotografene. Men de utenlandske fotografene skyr ingen midler for å få sine bilder.

Vil være i fred

Prinsessen prøvde flere ganger å snakke til paparazziene, men til ingen nytte.

- Det hjalp ikke. De tok bildene sine, og løp bort. Madeleine ble presset av fotografene hele tida, og kunne ikke leve et normalt liv, sier Tarras-Wahlberg.

Expressen snakket med prinsessen rett etter at hun flyttet til London.

- Det har vært kjempevanskelig med fotografene som jager meg, sa Madeleine.

Hun ga klart uttrykk for at hun fortsatt ville bli i London.

- Det vil jeg virkelig. Hvis jeg får være i fred her.