Tar med seg totalt 6 millioner kroner

Cecilie Ditlev-Simonsen slutter i Hydro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilie Ditlev-Simonsen slutter som kommunikasjonsdirektør i Hydro etter at det ble avslørt at hun hadde 750.000 kroner på en hemmelig konto i Sveits.

- Det ble for krevende å fortsette i jobben med den situasjonen som har vært så mye omtalt, og det ble veldig spesielt for meg privat, sier Ditlev-Simonsen til VG Nett.

Hun mener det er best for alle at hun nå går.

Ditlev-Simonsen ble først permittert fra stillingen - med full lønn, men ble deretter sykemeldt.


I tillegg til lønn for seks måneders oppsigelsestid, der hun er fritatt fra å jobbe, får hun med seg en lønnsgaranti på 11 måneder.

Dette tilsvarer totalt rundt 2,7 millioner kroner, skriver Dagens næringsliv.

Får totalt 6 millioner

Denne summen kommer i tillegg til de omtalte opsjonsutbetalingene på 3,4 millioner kroner som ble utbetalt i sommer. Til sammen vil altså Cecilie Ditlev Simonsen få en "sluttpakke" på 6,1 millioner kroner.

Det er Hydros styreleder Elisabeth Grieg som opplyser at Ditlev-Simonsen nå formelt går av, melder NTB. Grieg har på vegne av selskapet inngått avtalen med Ditlev-Simonsen, og uttaler at hun er glad for at partene har funnet fram til en løsning.

FORLATER HYDRO: Kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen forlater Hydro, og får med seg totalt 6 millioner kroner i etterlønn og opsjoner. Foto: SCANPIX
FORLATER HYDRO: Kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen forlater Hydro, og får med seg totalt 6 millioner kroner i etterlønn og opsjoner. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg har tidligere sagt at mitt hjerte er i Hydro, og slik er det fremdeles. Men situasjonen som har oppstått etter at det ble kjent at jeg ikke oppga en morsarv til skattemyndighetene i 1991, har gjort det vanskelig for meg å fortsette i min stilling, sier Ditlev-Simonsen i en kommentar.

Reiten ønsker alt godt

- Cecilie har vært en dyktig kommunikasjonsdirektør og en god kollega i Hydros ledelse, sier Hydros konsernsjef Eivind Reiten.

- Jeg er lei for den situasjonen som har oppstått, men ser at det er vanskelig at Cecilie fortsetter i sin stilling. Jeg takker henne for en godt utført kommunikasjonsjobb og ønsker henne alt godt videre.

Cecilie Ditlev-Simonsen innrømmet at hun har hatt 750.000 kroner på en hemmelig konto i Sveits, penger som er unndratt beskatning.

Hennes far, Per Ditlev-Simonsen, trakk seg i august som Oslo-ordfører etter at det ble kjent at han ikke hadde opplyst til skattemyndighetene at han hadde disponert 1,5 millioner på en konto i Sveits på begynnelsen av 1990-tallet.

Uviss jobbframtid

Informasjonsdirektør Inger Sethov vil fortsatt fungere i stillingen som kommunikasjonsdirektør i Hydro inntil videre.

Cecilie Ditlv-Simonsen har jobbet fem år som Hydro-direktør, men vet ikke hva hun skal gjøre nå. Hun er fortsatt sykemeldt et par uker.

- Jeg føler meg trygg på at jeg har en kompetanse og erfaring som kan komme til nytte i en bedrift eller organisasjon, men hvor det blir, vet jeg ikke, sier hun til Nettavisen.


Pappa fortsatt sykemeldt

Per Ditlev-Simonsen ble den 7. september innlagt på Rikshospitalet med hjertetrøbbel. Han måtte dermed følge kommunevalget fra sykesenga, med fortalte til Dagbladet.no at han var glad for at Høyre gjorde et godt valg.

Per Ditlev-Simonsen er nå operert og i forholdsvis fin form, men er sykemeldt inntil videre.

Det er ikke klart hvilken jobb han eventuelt vil komme tilbake til.