Tar med vennene på bryllups-vorspiel

Mette-Marit Tjessem Høiby er innlemmet i en av Europas mest eksklusive kretser: de unge kongelige jetsetterne. Bryllupshelga inviterer Mette-Marit og kronprins Haakon sine beste venner til å feste med den lille kretsen av blått blod.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon og Mette-Marit får selv regien over store deler av den kongelige bryllupsfesten. Brudeparet inviterer sine venner, som kommer fra en rekke forskjellige miljøer, på fest to dager før bryllupet. Også unge kongelige fra hele Europa kommer på den eksklusive festen.

- Selv om vi skal ha en tradisjonell feiring, tar vi hensyn til ønsker fra brudeparet. Det vil bli et bryllup i takt med den tida vi lever i, sier prosjektleder Bjørn Ruud ved Slottet.

Barnehagen

Dagbladet møtte Mette-Marit utenfor leiligheten i Ullevålsveien i går ettermiddag. Hun hadde vært i barnehagen og hentet sønnen, Marius (4), som kan bli brudesvenn i bryllupet den 25. august.

- Du vet godt at jeg ikke kommer til å kommentere noe, sa en smilende Mette-Marit da Dagbladet lurte på om hun ville si noe om bryllupsfeiringen.

Lørdag kunne Dagbladet avsløre detaljene i bryllupsplanleggingen. I går fortalte Slottet et fulltallig pressekorps at det blir et bryllup i takt med tida; moderne kulturinnslag og livlig ungdomsfest på Skaugum er noen av detaljene i årets store begivenhet.

I løpet av de nærmeste par dager vil varsel om innbydelse bli sendt ut til de rundt 400 gjestene.

Respekt

Festen på Skaugum torsdag 23. august blir første gang de fleste av Mette-Marit og kronprins Haakons private venner møter de unge kongelige. De norske kongebarna nyter stor respekt i dette lukkede miljøet, som blir beskrevet som «en stor vennegjeng».

<B>INGEN KOMMENTAR:</B> Mette-Marit ville i går ikke si noe om bryllupsplanleggingen overfor Dagbladet. Her har hun nettopp vært og hentet sønnen i barnehagen.