Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tar mer overtid

En mannlig overlege kan tjene 60 000 kroner mer i året enn sin kvinnelige sykehuskollega. - Forklaringen er at menn påtar seg mer frivillig overtid, sier Hans Asbjørn Holm i Lægeforeningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overlegene har i utgangspunktet samme grunnlønn og en pålagt utvidet arbeidstid. I tillegg kommer den frivillige utvidete arbeidstida.

- Det kan være lettere for en mannlig overlege å steppe inn på kort varsel, sier Hans A. Holm, visegeneralsekretær i Den norske lægeforening.

Holm peker på at det er åpnet for lokal lønnsdannelse. Det betyr at overlegelønningene kan variere fra ett sykehus til et annet, og fra avdeling til avdeling.

Overtidsbruken er størst innen de store spesialitetene indremedisin, anestesi og kirurgi. Tradisjonelt har det vært flest menn i disse stillingene.

- Men nå kommer kvinnene, sier Holm.

- Min erfaring er at de kvinnelige overlegene er like interesserte i overtid som menn, sier tillitsvalgt og overlege Mari Wang ved Ullevål sykehus. Hun tror derimot de yngre kvinnelige assistentlegene reserverer seg noe mer for overtid fordi de ofte har små barn.