MDG:

Tar netthets til Stortinget

- Politikere og samfunnsdebattanter skal bruke tida si på debatt og politikk, ikke å vurdere sin egen trusselsituasjon, sier Lan Marie Berg til Dagbladet. Tirsdag legger MDG fram tolv punkter for Stortinget for å bekjempe netthets.

LEGGER FRAM FORSLAG: Tirsdag legger MDG fram tolv punkter mot netthets for Stortinget. Her representert ved stortingskandidatene Nora Selnæs (f.v) Rauand Ismail, Ulrikke Torgersen og Lan Marie Berg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEGGER FRAM FORSLAG: Tirsdag legger MDG fram tolv punkter mot netthets for Stortinget. Her representert ved stortingskandidatene Nora Selnæs (f.v) Rauand Ismail, Ulrikke Torgersen og Lan Marie Berg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er på høy tid at dette problemet får større oppmerksomhet. Det bør udiskutabelt få konsekvenser når noen kommenterer at man skal skjære deg opp, slik Berg har opplevd i sine kommentarfelt. Det skal ikke stå uimotsagt, sier MDG-politiker Ulrikke Torgersen til Dagbladet.

I slutten av mai besluttet politiet å igangsette etterforskning av hets og trusler mot Lan Marie Berg.

Men den siste tidas trusler mot MDG-politikeren er på ingen måte noe nytt. Tvert imot har dette nærmest vært dagligdags etter at hun trådte inn i politikken.

Også MDG-kollegaer og stortingskandidater Ulrikke Torgersen, Rauand Ismail og Nora Selnæs har fått kjenne hets og trusler på kroppen.

Nå fronter de fire en rekke forslag til tiltak mot netthets som MDG legger fram for Stortinget tirsdag.

- Handler ikke om MDG

- Disse forslagene handler ikke om MDG, men om å ivareta en hel generasjon nye samfunnsdebattanter, lokalpolitikere og andre som blir utsatt for hets og trusler, sier Berg til Dagbladet.

Hun understreker at det er altfor mange som mottar trusler og hatefulle ytringer, og at dette rammer folk på tvers av politiske partier, standpunkter og skillelinjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer