FYSISK BUTIKK: Skjønnhetsbutikken BliVakker ble lansert på nett for over ti år siden. Nylig åpnet selskapets fysiske butikk i Kristiansand. Foto: BliVakker.
FYSISK BUTIKK: Skjønnhetsbutikken BliVakker ble lansert på nett for over ti år siden. Nylig åpnet selskapets fysiske butikk i Kristiansand. Foto: BliVakker.Vis mer

Tar nettsuksess til gaten

Mens alle snakker om at nettbutikkene stjeler omsetning fra den fysiske handelen, tar Einar Øgrey Brandsdal nettsuksessen BliVakker til gaten.

(Finansavisen): BliVakker har siden oppstarten i 2007 vokst til å bli en av Norges største skjønnhetsbutikker på nett, og omsatte for 400 millioner kroner i fjor.

Einar Øgrey Brandsdal, daglig leder og eier av Brandsdal Group, har de senere årene tatt skjønnhetsbutikken til utlandet, hvor nettbutikkene går under navnet Cocopanda. Først til Danmark i 2012, så til Sverige i 2014, før Finland og Tyskland i 2016 og Østerrike i år, skriver Finansavisen.

Tar butikken til gaten

For om lag ti dager siden åpnet BliVakker en fysisk butikk i gågaten Markens gate i Kristiansand.

- Det er flere grunner til at vi åpnet en fysisk butikk, men hovedgrunnen er at det er veldig mange flere merker BliVakker ønsker å selge, hvor leverandørene krever at man har en fysisk butikk, sier Brandsdal til Finansavisen.

Han mener det er vanskelig å anslå hvor mye den fysiske butikken vil omsette for, men sier budsjettet er basert på hva lignende butikker i området omsetter for.

- Vi har budsjettert med et lite underskudd, men det kan fort være at vi faktisk risikerer å tjene penger, sier Brandsdal til avisen.

Han er positivt overrasket over mottagelsen den fysiske butikken har fått, og er allerede i dialog med en eiendomsmegler for å se på flere lokaler.

- Vi har brukt omtrent null kroner på å markedsføre butikken. Vi åpnet døren og hev ut et teppe det sto på BliVakker på, så begynte folk å strømme på. Foreløpig vet vi ikke om det er nyhetens interesse eller fordi butikken har et stort potensial, men det kommer flere og flere kunder hver dag, sier han til avisen.

Men det blir neppe en landsdekkende kjede av BliVakker-butikker.

- Jeg tror ikke vi skal ha mange butikker i Norge. Skal vi ha flere, blir det noen få. Tiden vil vise hva som skjer, sier Brandsdal.

Like priser

Kundene kan benytte butikkens nettbrett for å bestille varer som bare selges på nett og få dem levert hjem med fri frakt, skriver Finansavisen.

Prisene er de samme, uavhengig av om man handler i den fysiske butikken eller nettbutikken.

Andre økonominyheter:

Slik skatter du av kryptovaluta
- Boligprisfallet er snart over
Vil ikke by på Norwegian