Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tar nominasjonskampen i USA aldri slutt?

Les hva våre valgkampeksperter svarte leserne på nettmøtet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På republikansk side har det lenge vært klart at det er John McCain som blir partiets presidentkandidat i valget til høsten. I dag gikk det også opp for Mike Huckabee som omsider trakk sitt kandidatur og ønsket McCain lykke til.

Bikkjeslagsmålet fortsetter imidlertid for Demokratene etter at Hillary Clinton i dag vant viktige seiere i Texas og Ohio samt i den lille staten Rhode Island. Med dette brøt hun seiersrekken til Barack Obama som har vunnet 12 strake seire siden Super-Tirsdag.

- Alle dere i Ohio og over hele USA som en gang har blitt avskrevet, men har nektet å la seg slå ut. Alle dere som har snublet, men reist dere igjen. Alle som jobber hardt og nekter å gi seg - denne seieren er for dere, sa Clinton til jubel fra tilhengerne sine i Ohio.

Men hvor mye betyr egentlig Hillarys seire?

Klokken 12 svarer forskerne Svein Melby og Michael Mayer fra Senter for transatlantiske studier på dine spørsmål om det amerikanske presidentvalget.

Nettmøtet er nå avsluttet. Les svarene fra Melby og Mayer her:

 Hillary Clinton vant nominasjonsvalgene i tre delstater i natt. Dermed fortsetter nominasjonskampen for Demokratene. Foto: Scanpix
Hillary Clinton vant nominasjonsvalgene i tre delstater i natt. Dermed fortsetter nominasjonskampen for Demokratene. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media