Tar opp etterforskningen av ettåring som døde i 2006

Barnevakt siktet på nytt etter at saken ble henlagt i 2009.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Buskerud gjenåpner etterforskningen av en sak fra 2006 der en ettåring døde etter å ha blitt lagt inn på sykehus med alvorlige hodeskader, melder Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

Dagmammaen er på nytt siktet for overtredelse av straffeloven (1902) § 229 tredje straffalternativ, jf. § 232, skriver politiet i en pressemelding. Siktelsen omfatter legemsbeskadigelse med døden til følge.

Cold case

Barnets dagmamma var siktet i saken i 2007, men saken ble senere henlagt. Etter klage fra barnets foreldre ble etterforskningen gjenåpnet på nytt, men ble henlagt på nytt i 2009.

- Familien tok et initiativ overfor politiet da Cold Case-gruppa ble opprettet. Vi sendte saken dit, og fikk noen gode innspill på hva som kunne gjøres, sier politiadvokat Per Thomas Omholt til Dagbladet.

- Tiden har hjulpet saken litt. Det er ny forsking som gjør at ting stiller seg litt annerledes i dag enn tidligere, sier Omholt til Dagbladet.

Dødsårsaken er vold mot bakhodet.

Nå er etterforskningen nok en gang gjenåpnet. Politiet ønsker å avhøre dagmammaen på nytt, men hun og hennes forsvarer har ikke ønsket å avgi ny forklaring før hun får innsyn i nye etterforskningsdokumenter.

Faksimilie: Dagbladet 17. januar 2007.
Faksimilie: Dagbladet 17. januar 2007. Vis mer

Døde fire dager seinere

Barnevakta er fra Ringerike. Dagbladet kunne i 2007 melde at skaden som førte til dødsfall skal ha skjedd i kvinnens bolig.

Jenta skal ha vært uskadd og i fin form da foreldrene kjørte sin 13 måneder gamle datter til dagmammaens hus om morgenen 4. september i 2006.

Seinere på dagen ble jenta så syk at hun måtte fraktes til Ringerike sykehus, hvor skadene ble oppfattet som så alvorlige at hun ble overført til Rikshospitalet.

Hun døde på sykehuset fire dager seinere.

Dagbladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med hennes forsvarer, Thomas Randby i Advokatfirmaet Elden.

Nye bevis

Politiet var sikre på at skadene på barnet hadde blitt påført av en person, men kunne ikke bevise når skaden hadde blitt påført. Derfor ble saken henlagt 2. april 2008.

Da saken ble henlagt i 2008 sa daværende statsadvokat Svein Holden til TV 2 at det ikke var noen tvil om at det var en vanskelig beslutning å henlegge saken.

Tar opp etterforskningen av ettåring som døde i 2006

Foreldrene anket henleggelsen, før saken ble gjenåpnet av Riksadvokaten og etterforsket videre. Saken ble henlagt på nytt 7. april 2009.

I fjor tok imidlertid foreldrene kontakt med Nordre Buskerud politidistrikt. Foreldrene ønsket at den såkalte Cold Case-gruppa i Kripos skulle se på saken.

Våren i år ble saken sendt til Cold-Case gruppa. De sendte saken videre til politiet i Nordre Buskerud med forslag om hvordan politiet kunne belyse saken nærmere ved ny etterforskning.

Etterforskningen har ført til at saken nå er gjenopptatt av Riksadvokaten, ettersom Riksadvokaten mener det foreligger nye bevis i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer