Tar opp undervisningen for norske studenter på Bali

Trolig starter undervisningen for de norske studentene ved Bali Studiesenter (BSS) igjen allerede tirsdag. Fire av studentene forsøker å komme med flyet det danske utenriksdepartementet har chartret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- To av studentene har hatt ganske traumatiske opplevelser og er i sjokk. Vi skal forsøke å få dem hjem med det flyet, hvis det får landingstillatelse mandag. I tillegg er det et par studenter som har meget sterkt ønske om å komme hjem til mor og far, sier filosofilærer Finn Jor ved BSS til NTB.

Det danske utenriksdepartementet har sammen med reisebyrået Alle tiders og Europeiske Forsikring chartret et fly for å evakuere de rundt 300 danskene som er på Bali.

Flyet er chartret fra Air Cambodia, og skulle mandag formiddag dra fra Thailand til Bali for å hente danskene. De evakuerte skulle så flys til Bangkok i Thailand mandag ettermiddag, men ifølge Jor var det usikkert om flyet fikk landingstillatelse.

23 av studentene har satt seg på liste fordi de ønsker å reise hjem til Norge så raskt som mulig på grunn av bombeattentatet lørdag. Totalt er det 121 studenter ved studiesenteret.

- Vi har snakket med studentene og mange ønsker å ta opp undervisningen igjen tirsdag. Noen er i sjokk og vil nok ha vanskeligheter med å konsentrere seg, men jeg tror de fleste kommer, sier Jor.

(NTB)