Jonas setter kursen for Norge

Tar oppgjør med Erna

Klimakrisa kan bli starten på et nytt industrieventyr for Norge. Det krever en helt ny nærings- og klimapolitikk, og at Erna Solberg blir skiftet ut, ifølge Jonas Gahr Støre.

KURSEN FOR NORGE: Mens bompengeopprøret raser og kan føre til politisk jordskjelv i flere kommuner i høst, jobber Ap-leder Jonas Gahr Støre i det stille med planen for å styre Norge etter valget i 2021. Her er Støre om bord på Statsraad Lehmkuhl. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
KURSEN FOR NORGE: Mens bompengeopprøret raser og kan føre til politisk jordskjelv i flere kommuner i høst, jobber Ap-leder Jonas Gahr Støre i det stille med planen for å styre Norge etter valget i 2021. Her er Støre om bord på Statsraad Lehmkuhl. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bergen (Dagbladet): Samtidig som det politiske Norge preges av bompengeopprør, bunadsgerilja for lokalsykehus og begynnende lokalvalgkamp, jobber Ap-leder Jonas Gahr Støre med planen som skal sikre regjeringsmakt i 2021. Han skal selv lede programkomiteen denne gangen.

- I 2021 skal velgerne få se et tydelig prosjekt som sosialdemokratiet skal trekke opp tydelige grenser mot populisme både på høyre- og venstresiden, og mot en høyreregjering som ikke har de rette svarene på våre utfordringer, sier Støre.

En ny klima- og næringspolitikk der staten spiller en sterkere rolle, en viktig stolpe. Norge må igjen bli en ledende havnasjon. Slik er det ifølge Støre ikke nå.

14. mai forklarte statsminister Erna Solberg i Dagbladet hvorfor hun må styre landet også etter neste stortingsvalg. Hun sa at Ap ikke skjønner moderne verdiskaping.

- Gammeldags Erna

Etter å ha deltatt på en konferanse om hav, klima og næringsliv på bord på «Statsråd Lehmkuhl» i fjorden utenfor Bergen, svarer Støre:

- Jeg trekker litt på skuldrene av Erna Solbergs kritikk, fordi hun dels viderefører en næringspolitikk med gamle, passive løsninger fra 90-tallet, og dels en politikk hun blir påført av Stortinget. Hun har klokkertro på næringsnøytralitet og en idé om at verdiskapning skjer ovenfra, bare eierne stimuleres gjennom skattekutt. Det eneste resultatet av dette som kan dokumenteres, er at de som får skattekutt, betaler mindre i skatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer