Tar oppgjør med «fyrverkeri-sløseriet»

Jan Frode Lindsø vil ikke at millionene skal gå opp i røyk på nyttårsaften. Fyrverkeri-leverandør Svea mener folk bruker minst like mye penger på alkohol.

NYTTÅRSFEIRING: Mange hadde samlet seg på nyttårsaften i fjor for å se Oslo kommunes festfyrverkeri fra havnebassenget utenfor Rådhuset. Hvert år er det anslått at nordmenn bruker mellom 300 og 350 millioner kroner på fyrverkeri. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
NYTTÅRSFEIRING: Mange hadde samlet seg på nyttårsaften i fjor for å se Oslo kommunes festfyrverkeri fra havnebassenget utenfor Rådhuset. Hvert år er det anslått at nordmenn bruker mellom 300 og 350 millioner kroner på fyrverkeri. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det årets siste dag, og når klokka passerer midnatt skal millioner av kroner gå opp i røyk. Bokstavelig talt.

I Norden er det Svea Fyrverkeri som er den største leverandøren av fyrverkeri.

Ifølge deres daglige leder, Anders Sture, bruker nordmenn mellom 300 og 350 millioner kroner på fyrverkeri hvert år. Ifølge Sture har den omsetningen holdt seg stabil de siste åra.

I tillegg betaler samfunnet mer enn 60 millioner kroner for nyttårsfeiringen hvert år, ifølge Tryg Forsikring.

Vil sette lys på forbruket

Det høye forbruket er en av grunnene til at Jan Frode Lindsø (34) har startet innsamlingsaksjonen «Fyrverkeri med mening».

Lindsø forteller at målet er å sette lys på nordmenns forbruk på fyrverkeri, samt samle inn penger til en veldedig organisasjon.

- Folk bruker veldig mye penger på fyrverkeri, og selv har jeg en tradisjon om at jeg heller gir penger til en veldedig organisasjon, forteller Lindsø til Dagbladet.

Han forteller at han i fjor bestemte seg for at han ville gjøre en forskjell, og han startet derfor en innsamlingen til et veldedig formål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer